Reteta lui Montignac

.

Lupta cu kilogramele in plus poate lua forme agresive. Pentru mine, cel mai elocvent exemplu este acela al unei prietene care era atat de stresata de teama ca s-a putea ingrasa, incat, din reflex, ajunsese sa verifice numarul de calorii pana si pe sticla de sampon.

Bucuresti, Str. George Enescu, nr. 10 (la etaj)

Intotdeauna mi s-a parut obositor sa numar calorii si sa urmez diete, in primul rand pentru ca mancarea fara gust fura din bucuria vietii si in al doilea rand pentru ca acest lucru presupune timp pierdut in bucatarie. Ma gandeam ce bine ar fi sa piarda altii timp in bucatarie pentru mine cand am aflat ca se deschide in Bucuresti Bistro Montignac (singurul din Europa), gandit dupa conceptul de nutritie sanatoasa creat de celebrul nutritionist francez Michel Montignac.


Pentru ca toata lumea era entuziasmata de numele cu rezonanta al bistro-ului, mi-am zis ca nu strica sa trec pe acolo, insa abia cand am vazut meniul mi-a trecut prin cap ca e posibil ca problemele mele cu mancarea sanatoasa si lipsita de gust sa fi luat sfarsit. Restaurantul, aflat la etajul unei vile cu aer parizian, functioneaza dupa principiul full of taste, free of guilt’, iar meniul mediteranean cu accente de bucatarie asiatica si fusion respecta pe deplin acest principiu, mai ales ca a fost aprobat si certificat de familia Montignac.


Si iata-ma, dupa o masa copioasa, fata in fata cu un urias tort de ciocolata, atat de frumos la vedere, incat m-am gandit de doua ori inainte sa iau cu asalt inamicul’ abdomenului plat! Ei bine, tortul a fost atat de bun ca l-am visat noaptea, dar cu adevarat interesant este ca, de fapt, are foarte putine calorii. Asadar, e bine de stiut ca exista un loc in care poti fi gurmand fara sa te condamni. 

Piept de pui umplut cu branza Brie, ciuperci cu sos brun, turnulet de legume si rosie la cuptor, salata asortata
 
Halibut cu sos de sampanie si caviar pe pat de fenicul

Tort de ciocolata Montignac cu sos de fructe de padure


 

 


CHARLES MONTIGNAC (FIUL LUI MICHEL MONTIGNAC):

„Sunt incântat de modul in care a fost adus numele Montignac in România si voi reveni cu placere la Bistro Montignac de fiecare data când voi avea ocazia pentru ca atmosfera este foarte primitoare, iar ambianta si calmul discret al locului ma fac sa ma simt ca acasa.’
 
Oana Popoiag
Foto: Cosmin Popescu