Restaurantul Roberto's - Pura Cucina Italiana

.

De cate ori ascult „Parla Piu Piano”, coloana sonora a filmului „The Godfather”, in loc sa ma gandesc la dragoste, ajung la bucataria italiana, inchipuindu-mi ce restaurant din Bucuresti ar alege personajele din film pentru o cina intima.

Fructe de padure marinate in vin Moscato si inghetata Zabaione

Cred ca s-ar opri la restaurantul Robertos din incinta hotelului Athénée Palace Hilton si ar exclama in cor „Pura Cucina Italiana’.


Avand un meniu inspirat in special de zona de sud a Italiei, Robertos foloseste ingrediente proaspete, fara a condimenta prea mult mancarea, astfel incat sa se pastreze gustul autentic.

In acelasi scop, multe ingrediente provin din Italia: carnea de vita Chianina este din Toscana, mozzarella Buratta este preparata la o ferma de branzeturi, uleiul este adus in recipientul unei sticlute de parfum speciala direct de pe renumita plantatie Coratina.

Str. Episcopiei, Nr. 1-3

 Pentru ca restaurantul se axeaza pe intimitate, este ideal pentru cina si ofera totodata posibilitatea organizarii unor evenimentele speciale in private dining room, o zona ferita de priviri indiscrete.


Cannoli sicilieni cu Ricotta, scortisoara si fructe marinate
Ravioli cu branza Ricotta si spanac, servite cu sos proaspat de rosii

Meniul se schimba in functie de sezon, asa ca vara aceasta vei gasi la Robertos sparanghel, salata verde si capsune din belsug. Aceasta este cea de-a doua locatie Robertos din Europa, dupa cea de la Hilton din Amsterdam si se poate lauda pana acum cu vizita trupelor Scorpions si Roxette.

Peste spada a la Beccaficu, muguri de pin, stafide si vinete cu sos de rosii

Dana Savuica: „Am fost la Robertos pentru o cina romantica cu sotul meu. Restaurantul este frumos amenajat, iar in privinta meniului am mers pe mana bucatarului, caci felurile de mancare erau inedite si pentru noi. La fel ca in strainatate, la usa esti intampinat de o hostesa foarte frumoasa, care, din cand in cand, te intreaba daca te simti bine, daca mai ai nevoie de ceva.

Oana Popoiag, Fotografii: Cosmin Popescu