De cate ori ascult „Parla Piu Piano”, coloana sonora a filmului „The Godfather”, in loc sa ma gandesc la dragoste, ajung la bucataria italiana, inchipuindu-mi ce restaurant din Bucuresti ar alege personajele din film pentru o cina intima.
Fructe de padure marinate in vin Moscato si inghetata Zabaione |
Cred ca s-ar opri la restaurantul Robertos din incinta hotelului Athénée Palace Hilton si ar exclama in cor „Pura Cucina Italiana’.
Avand un meniu inspirat in special de zona de sud a Italiei, Robertos foloseste ingrediente proaspete, fara a condimenta prea mult mancarea, astfel incat sa se pastreze gustul autentic.
In acelasi scop, multe ingrediente provin din Italia: carnea de vita Chianina este din Toscana, mozzarella Buratta este preparata la o ferma de branzeturi, uleiul este adus in recipientul unei sticlute de parfum speciala direct de pe renumita plantatie Coratina.
Str. Episcopiei, Nr. 1-3 |
Pentru ca restaurantul se axeaza pe intimitate, este ideal pentru cina si ofera totodata posibilitatea organizarii unor evenimentele speciale in private dining room, o zona ferita de priviri indiscrete.
Cannoli sicilieni cu Ricotta, scortisoara si fructe marinate |
Ravioli cu branza Ricotta si spanac, servite cu sos proaspat de rosii |
Meniul se schimba in functie de sezon, asa ca vara aceasta vei gasi la Robertos sparanghel, salata verde si capsune din belsug. Aceasta este cea de-a doua locatie Robertos din Europa, dupa cea de la Hilton din Amsterdam si se poate lauda pana acum cu vizita trupelor Scorpions si Roxette.
Peste spada a la Beccaficu, muguri de pin, stafide si vinete cu sos de rosii |
Oana Popoiag, Fotografii: Cosmin Popescu