Paste cu creveti, sofran si sos de rosii
Paste cu creveti, sofran si sos de rosii
Ingrediente:
– 40 ml ulei de masline
– 70 g paste
– 30 g sos de rosii
– doua frunze de busuioc
– 1 g de sofran
– 2 creveti
– 10 g de smantana
– o jumatate de ceapa
– o jumatate de cartof
– o jumatate de telina
– sare, piper, dupa gust
Mod de preparare:
Se adauga legumele, care au fost in prealabil fierte. Se pune apoi sofranul si se toarna smantana.
Se lasa pe foc mic, aproximativ 2-3 minute, pana scade. Se fierb apoi pastele separat, in apa cu sare, timp de 7-8 minute.
Turnati sosul de rosii. Pastele cu creveti, sofran si sos de rosii se servesc calde, impreuna cu un pahar de vin rosé.
Gures, ca orice italian care se respecta, Cazzin s-a specializat de foarte tanar in gastronomie (favoritele lui sunt mancarurile usoare, lejere). Provine din localitatea Padova, unde a avut ocazia sa gateasca pentru diverse vedete locale. Apoi, si-a desavarsit aptitudinile in locuri indepartate, precum Armenia si Filipine.
In urma cu trei ani, a sosit in Romania. La noi, delicioasele preparate purtand marca acestui Chef au fost apreciate de o puzderie de staruri internationale. Cel mai aproape de suflet i-a fost, evident, un compatriot: renumitul regizor Franco Zeffirelli. Pe perioada in care a filmat in Romania, cineastul italian a fost nelipsit de la Cucina, mancarea lui preferata fiind pui taranesc cu garnitura de orez. Tot din lumea filmului provin si alte personalitati care s-au bucurat de felul in care stapaneste Cazzin arta culinara: Costa Gavras, Jeremy Irons, Andy Garcia, Lance Hendriksen, Matthieu Kassovitz. Aici a mancat si laureata Oscarului de anul acesta, actrita Nicole Kidman, dar si cantaretul Demis Roussos sau supermodelul Eva Herzigova.