Paste cu creveti, sofran si sos de rosii

 Revista VIVA
.

Paste cu creveti, sofran si sos de rosii

Paste cu creveti, sofran si sos de rosii

Ingrediente:
– 40 ml ulei de masline
– 70 g paste
– 30 g sos de rosii
– doua frunze de busuioc
– 1 g de sofran
– 2 creveti
– 10 g de smantana
– o jumatate de ceapa
– o jumatate de cartof
– o jumatate de telina
– sare, piper, dupa gust

Mod de preparare:

Se pune uleiul in tigaie. Dupa ce s-a incins bine, se pun la prajit crevetii, circa 10 minute, pe ambele parti.
Se adauga legumele, care au fost in prealabil fierte. Se pune apoi sofranul si se toarna smantana.
Se lasa pe foc mic, aproximativ 2-3 minute, pana scade. Se fierb apoi pastele separat, in apa cu sare, timp de 7-8 minute.
Turnati sosul de rosii. Pastele cu creveti, sofran si sos de rosii se servesc calde, impreuna cu un pahar de vin rosé.

Nimeni nu prepara pastele mai bine decat italienii! Bruno Cazzin, Chef la restaurantul Cucina din complexul Bucharest Marriott Grand Hotel, va poate confirma acest lucru. Un veritabil expert al artei culinare, italianul da gust mancarii de la Cucina de trei ani, pe parcursul carora numeroase celebritati si personalitati au avut ocazia de a-i testa abilitatile.

Gures, ca orice italian care se respecta, Cazzin s-a specializat de foarte tanar in gastronomie (favoritele lui sunt mancarurile usoare, lejere). Provine din localitatea Padova, unde a avut ocazia sa gateasca pentru diverse vedete locale. Apoi, si-a desavarsit aptitudinile in locuri indepartate, precum Armenia si Filipine.

In urma cu trei ani, a sosit in Romania. La noi, delicioasele preparate purtand marca acestui Chef au fost apreciate de o puzderie de staruri internationale. Cel mai aproape de suflet i-a fost, evident, un compatriot: renumitul regizor Franco Zeffirelli. Pe perioada in care a filmat in Romania, cineastul italian a fost nelipsit de la Cucina, mancarea lui preferata fiind pui taranesc cu garnitura de orez. Tot din lumea filmului provin si alte personalitati care s-au bucurat de felul in care stapaneste Cazzin arta culinara: Costa Gavras, Jeremy Irons, Andy Garcia, Lance Hendriksen, Matthieu Kassovitz. Aici a mancat si laureata Oscarului de anul acesta, actrita Nicole Kidman, dar si cantaretul Demis Roussos sau supermodelul Eva Herzigova.

Foto: Petrica Pavel

.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton