Para in vin
Para in vin
Ingrediente:
– o para
– 300 ml. vin rosu
– 150 gr. zahar
– scortisoara
– nucsoara.
Mod de preparare:
Para decojita se pune la fiert 20 de minute. Se lasa 30 de minute, zeama se strecoara si sosul obtinut se pune la fiert la foc mic timp de 15 minute, pana se ingroasa.
Se adauga ornamente de inghetata.
Chiar daca nu va plac telenovelele, trebuie sa incercati ceva din bucataria argentiniana. Ocazia pentru a face aceasta ar fi deschiderea recenta a primului restaurant cu astfel de specific din Bucuresti, Argentine. Argentinienii se mandresc cu fripturile din carne de vita sau de porc. Chiar si numele mancarurilor sud-americane suna delicios: Sopas – supe, Entradas – aperitive, Mariscos – fructe de mare, Slasas – sosuri, Carnes la Parilla – fripturi la gratar, Assado – friptura de vaca. Dupa aceasta familiarizare lingvistica, urmeaza recomandarea de a nu ocoli vinurile celor mai interesante regiuni: Argentina, Australia, Franta, Italia, Grecia. Bucatarul Amraa Bill vine din Mongolia, de la Ulan Bator si merita cu prisosinta titulatura de Grand Chef.
:: Brianna Caradja ::N-am apucat sa ajung decat la petrecerea de inaugurare, unde nu am gustat decat niste creveti, total atipic pentru bucataria argentiniana, cred eu, dar deliciosi. O sa incerc si felurile tipice, sunt un fan inca din America.'
:: Keo :: Sunt un mare fan al vinurilor rosii, poate este si o rezultanta a faptului ca locuiesc la Geneva si acolo exista o intreaga filosofie a vinului, considerat chiar un aliment. Mi-a placut vinoteca de la Argentine, dar si mancarea.'
:: Analia Selis :: Ma bucur ca, in sfarsit, s-a deschis un restaurant cu specific argentinian si la Bucuresti. Voi avea ocazia dupa multi ani sa mananc ca la ‘mama acasa. Acum toata lumea poate descoperi farmecul bucatariei traditionale argentiniene.'
De Andrei Dimulescu; Fotografii: Cosmin Popescu, arhiva VIVA!; Stilist: Delia Bratosin.