Muschiulet cu decor de legume

.

Muschiulet cu decor de legume

Muschiulet cu decor de legume


Ingrediente:

muschiulet de porc, slanina ardeleneasca afumata, carnaciori (cabanos la cerere), ardei rosu, cartofi, ceapa la gratar, sare, piper, boia.

Mod de preparare:

Se calesc la un loc carnatii, ceapa, slanina si carnea; se adauga 100 grame de sos brun si cartofii. Se amesteca bine totul. Se adauga decor din legume.

Este doar un mit, sa-i spunem urban, sau exista intr-adevar un gust special al bucatariei de dincolo de munti? Noi credem ca da. L-am redescoperit la Caredy – Casa Ardeleneasca. Aici va veti intalni atat cu vedetele noastre cele de toate zilele de la televizor, dar si cu vedetele bucatariei din Ardeal.
Cei care au fost la restaurantul cu acelasi nume de la mare, au avut o surpriza frumoasa pentru ca, incepand cu luna februarie, Caredy a ajuns si in capitala. In meniul in care aproape fiecare fel de mancare este insotit de o fotografie, veti gasi gulas, ciulama de ciuperci ardeleneasca, ficat de gasca Caredy, tocana haiduceasca, clatite ardelenesti, bulz, antricot de vitel cu sos de cascaval, toros, ciolan de porc afumat la rotisor, muschiulet de porc cu ficat de gasca, paprikas de pui cu galuste, muschiulet de porc impletit, deserturi clasice, dar si sorkoi galuska, clatite gundel, varga beles etc. Ideea s-a nascut in Oradea printr-un mic local familial. Iar cuvantul de ordine este: „Ce vedeti in poza, asa va fi si in farfurie. Lectura placuta, no, bine?!


Pentru că e savuroasă, îți lăsăsm aici și o rețetă nemaipomenita de muschiulet de porc la tava!

Andrei Dimulescu; Fotografii: Cosmin Popescu; Stilist: Delia Bratosin.