Muschi de vita cu orez thailandez

.

reteta

Muschi de vita cu orez thailandez


Ingrediente:

muschi de vita 850 g;
o lingura de seminte de coriandru;
o lingura de piper boabe;
o lingura de boia iute;
o lingura de ghimbir macinat;
2 catei mari de usturoi;
3 linguri de ceapa taiata marunt;
500 ml lapte de nuca de cocos;
frunze de busuioc;
coaja de lamaie verde;
frunze de coriandru.

Mod de preparare:

Macinati semintele de coriandru, boiaua si piperul. Adaugati ghimbirul, frunzele de coriandru, ceapa, usturoiul si coaja de lamaie si amestecati pana se face o pasta. Prajiti-o in ulei 3-4 minute. Adaugati laptele si fierbeti 10 minute. Apoi puneti carnea peste amestec, adaugati un pahar de apa si lasati la fiert 20 de minute.
Se serveste cu garnitura de orez thailandez.

Este de notorietate faptul ca thailandezii sunt o natiune de gurmanzi: atunci cand se intalnesc, prima intrebare e „unde te duci?, iar a doua, invariabil, e „ai mancat?. Desi straveche, arta culinara thailandeza a fost mereu deschisa spre nou, un pas important in evolutia preparatelor gastronomice inregistrandu-se pe vremea regelui Narai cel Mare, contemporan cu Ludovic al XIV-lea al Frantei, cand a inceput sa fie folosit in mancare laptele din nuca de cocos.

Acest ingredient, impreuna cu orezul thailandez (un produs nealterat genetic si fara arome artificiale), confera savoare felului de mancare pe care ni-l propune luna aceasta Raymond Gomes. El este Chef la hotelul Crowne Plaza Bucharest si are o vasta experienta, dobandita in bucatarii din locuri exotice cum ar fi Arabia Saudita, Bahrein si, desigur, India natala. De-a lungul carierei, artistul Raymond Gomes a gatit pentru tot felul de personalitati, de la ambasadori la seici.


In Romania isi probeaza maiestria gastronomica de patru ani si nici aici n-a fost ocolit de celebritati, din lumea afacerilor, a sportului, dar si a divertismentului. Isi aminteste cu placere de fiecare data de vedetele fotbalului mondial care au participat la retragerea oficiala a lui Gica Hagi, precum si de mesele pregatite in cinstea unor staruri internationale din muzica si cinematografie, precum Bonnie Tyler, Julio Iglesias, Chris de Burgh sau Larry Hagman.
Ăștia sunt cei mai buni canelloni cu carne!

Foto: Petrica Pavel.

Încearcă și această rețetă de cuscus cu legume

Iar la desert, încearcă această rețetă de cremsnit