De cate ori realizez ca sunt pe cale sa-mi indeplinesc o dorinta nesperata, ma panichez la gandul ca oricand caleasca mea se poate transforma intr-un dovleac.
Gandurile paguboase nu se opresc decat atunci cand am in fata un platou ales si un pahar de vin rar.
Str. Serban Petrescu Nr. 8 |
Asa m-am trezit intr-o zi la Market 8, un restaurant pentru Cenusarese postmoderne, unde fiecare ungher este valorificat creativ si fiecare fel de mancare din meniul French Cuisine cu influente asiatice este realizat cu ingrediente premium.
Shrimp Wontons (crevete in foi de faina de orez) |
Market 8 este primul restaurant de autor, semnat Venera Arapu, unde creatoarea s-a ocupat de toate detaliile, de la concept pana la lista de vinuri, ce cuprinde peste 50 de sortimente din Romania, Franta, Italia, Chile si Argentina.
Scoici Saint Jacques cu dresing de mere si nuci |
Fiind un spatiu al artei, restaurantul sprijina tinerii artisti romani, expunand catre vanzare lucrari ale acestora. Market 8 este situat pe o strada linistita si veche, astfel ca la plecare m-am intrebat cum de mi-a stat gandul la calesti, cand as putea face o plimbare pe jos.
Andreea Esca
„Am descoperit noul restaurant al Venerei Arapu cand am fost invitati intr-o seara acolo, de catre Maria Marinescu si sotul ei, Frank. Maria mancase deja de cateva ori aici, asa ca ne-a recomandat cateva feluri. In final am ales «Nems, nems, nems Market 8», Supa-crema de ciuperci, Alex (n.r. Alexandre Eram) a mai ales Vaca argentiniana cu Risotto si la desert Supplice Chocolat, iar eu Halibut si la desert Exotic Passion. Maria a ramas la… Pure White. Mancare gustoasa, deosebita, frumos prezentata. O adresa ce trebuie retinuta.
Oana Popoiag, Foto: Cosmin Popescu, arhiva VIVA!