De cate ori realizez ca sunt pe cale sa-mi indeplinesc o dorinta nesperata, ma panichez la gandul ca oricand caleasca mea se poate transforma intr-un dovleac.
Gandurile paguboase nu se opresc decat atunci cand am in fata un platou ales si un pahar de vin rar.
![]() |
Str. Serban Petrescu Nr. 8 |
Asa m-am trezit intr-o zi la Market 8, un restaurant pentru Cenusarese postmoderne, unde fiecare ungher este valorificat creativ si fiecare fel de mancare din meniul French Cuisine cu influente asiatice este realizat cu ingrediente premium.
![]() |
Shrimp Wontons (crevete in foi de faina de orez) |
Market 8 este primul restaurant de autor, semnat Venera Arapu, unde creatoarea s-a ocupat de toate detaliile, de la concept pana la lista de vinuri, ce cuprinde peste 50 de sortimente din Romania, Franta, Italia, Chile si Argentina.
![]() |
Scoici Saint Jacques cu dresing de mere si nuci |
Fiind un spatiu al artei, restaurantul sprijina tinerii artisti romani, expunand catre vanzare lucrari ale acestora. Market 8 este situat pe o strada linistita si veche, astfel ca la plecare m-am intrebat cum de mi-a stat gandul la calesti, cand as putea face o plimbare pe jos.
Andreea Esca
„Am descoperit noul restaurant al Venerei Arapu cand am fost invitati intr-o seara acolo, de catre Maria Marinescu si sotul ei, Frank. Maria mancase deja de cateva ori aici, asa ca ne-a recomandat cateva feluri. In final am ales «Nems, nems, nems Market 8», Supa-crema de ciuperci, Alex (n.r. Alexandre Eram) a mai ales Vaca argentiniana cu Risotto si la desert Supplice Chocolat, iar eu Halibut si la desert Exotic Passion. Maria a ramas la… Pure White. Mancare gustoasa, deosebita, frumos prezentata. O adresa ce trebuie retinuta.
Oana Popoiag, Foto: Cosmin Popescu, arhiva VIVA!