O zi buna, o zi rea… Asa stateam eu in zapada, la baza partiei din Azuga, cu schiurile inca in picioare, socotind cate zile norocoase am avut anul trecut.
Ca si cum nu era de ajuns ca abandonasem lupta cu nametii, mi se facuse o foame teribila. La 993 de metri altitudine, cu piscurile muntilor profilandu-se in zare, nu-ti poti inchipui ca exista un loc in care sa ai parte de o masa delicioasa.
Venisem la munte cu gandul sa plec seara, dar m-am razgandit cand, privind obosita in jur, am vazut hotelul Lux Garden. Poate nu ar trebui sa crezi pe cuvant un om infometat, dar asa cum arata, imprejmuit de munti, hotelul de cinci stele parea desprins dintr-un peisaj de basm. In restaurantul hotelului, somonul marinat cu paine neagra si unt Martini m-a facut sa uit si de somn si de calcule.
Terina fazan – Terina din fazan cu bruschete de rosii proaspete si branza prajita |
Nimic nu se compara cu indemanarea maestrului buca-tar italian al hotelului, care se pricepe atat la preparate specifice romanesti, cat si internationale. Peste toate acestea, muzica este divina (sa nu uitam de altitudine), iar masajul pe care l-am facut dupa la SPA Center-ul din incinta hotelului a fost fantastic.
Carpaccio – Muschi de vita marinat (sare, piper, ierburi aromate) cu paine neagra si mere marinate |
Gabi Szabo: „Nu am mai vazut asa ceva la munte pana acum. Mi-au placut toate felurile de mancare, iar vinurile au fost delicioase. Si masajul de la SPA a fost minunat, desigur.'
Oana Popoiag, Foto: arhiva Viva!