Le Bistro

.

Cand am auzit ca Le Bistro, restaurantul din incinta Complexului Centre Ville, a fost extins si renovat, in urma unei investitii de circa 2 milioane de euro, a doua zi am si facut rezervare.


Nu stiam daca in gradina, pe terasa inchisa, in salon sau la bar. Nu am stiut, desigur, nici ce specialitati originale sa aleg din meniu sau ce vinuri renumite sa gust.

Le Bistro – Strada Luteran Nr. 2

Preparatele sunt pregatite intr-un cuptor traditional din caramida, maslinele, de exemplu, provin din renumita regiune Kalamata (Grecia), iar butoaiele de vin sunt aduse de la Chateau Margaux din Franta.

File de dorada – Dorada, sos pesto, ardei gras rosu, zucchini, rosii de gradina, ceapa rosie, vinete, lamaie, ulei masline extra virgin, cartofi

Le Bistro se bucura de expertiza unui chef si a unui barman foarte apreciati in lume, Avi Steinitz si Gal Yaniv. Cat timp astepti delicatesele, poti admira in restaurant un ceas vechi de 200 de ani, adus de la o biserica din Lyon, sau daca vii aici martea ori joia, vei asculta muzica live. O seara petrecuta in Le Bistro echivaleaza cu o seara linistita petrecuta intr-un bistro parizian, cu servicii ireprosabile, muzica de calitate si aer de vacanta.


Foccacia de miel cu muguri de pin si sirop de rodii – Blat foccacia, carne de miel tocata, muguri de pin, rosii uscate, sos de rosii, sirop de rodii, patrunjel, sare, piper

 

Madonna

Chiar daca Madonna este insotita in turneele sale de un bucatar personal, pe durata vizitei la Bucuresti a ales sa guste si din preparatele Le Bistro. Bucatarul-sef Le Bistro, Stefan Paraschiv, a pregatit, la cererea artistei, mancare traditionala israeliana.

Oana Popoiag,Fotografii Cosmin Popescu, arhiva Viva!