In fiecare zi a vietii mele, catre pranz, realizez cata dreptate a avut Maslow cu Piramida sa, cand a asezat la baza acesteia, printre alte nevoi, mancarea.
Ma imaginez plonjand intr-o salata de rucola, m-as arunca intr-un munte de cartofi prajiti si ultimul lucru la care ma concentrez este un deadline. Intr-o astfel de zi am pus pixul jos si am plecat spre Centrul Istoric in cautarea unui loc „unde se mananca bine, cum ne place tuturor sa spunem.
Salata cu fructe de mare: creveti, calamar, mere, caracatita, telina | Adresa: Str. Franceza, Nr. 30 |
Mi-a atras atentia un bistro cu fatada bleu si nume sugestiv, La Bonne Bouche. Nu obisnuiesc sa fac experimente pe stomacul gol, dar prea bleu era fatada si prea frantuzesc parea locul. Din prag am remarcat colectia impresionanta de vinuri speciale (pe care le poti savura si la pahar) si colectia de etichete de vin vechi, din vremuri mai bune, lipite pe pereti.
Cotlete de berbecut in crusta de cimbru servit cu garnitura de cus-cus cu fructe uscate si sos de grapefruit |
Unele consemnau recolta din 1942, iar pe spatele unei sticle datand din 1962 scria „la masa cu Carmen. I-am urmat exemplul acestei Carmen care s-a asezat la o masa acum cincizeci de ani in asteptarea unei sticle de vin si, in timp ce studiam meniul, mi-a atras atentia si generoasa biblioteca a bistro-ului, cu carti raspandite pana si la toaleta. Chiar si nota de plata vine intr-o carte. E bine de stiut ca artistii au discount.
„Sora mea mi-a recomandat acest local. Arata foarte bine, iar meniul e ca in restaurantele pariziene. Obisnuiesc sa ma intalnesc aici cu prietenii, este un loc in care ne simtim bine. Mi se pare interesant ca au si o mica biblioteca, asa ca, atunci cand astepti pe cineva sau pur si simplu stai si bei o cafea, poti sa-ti omori timpul citind.
Oana Popoiag, Fotografii Cosmin Popescu, Prima TV