J'adore le chocolat!

.


Foret noire
Strat de spuma de ciocolata neagra, unul de frisca, amandoua invelite intr-o petala de ciocolata cu lapte

Daca ai intrat vreodata intr-o cafenea pariziana in stilul anilor 30, intelegi cu siguranta incantarea pe care am simtit-o cand am pasit pentru prima data pragul Chocolat.

Auzisem multe despre acest loc (un concept inedit in peisajul bucurestean), pe care nu il pot inscrie intr-o categorie, fiind in acelasi timp cofetarie, cafenea, bistro, brutarie. Din start, trebuie sa te avertizez: daca tii dieta, ar fi bine sa nu te gandesti la calorii.


Chocolat este renumit prin varietatea de prajituri, de la care garantat nu te vei putea abtine. Desi au preturi relativ mari, produsele sunt foarte colorate si creeaza dependenta, datorita gustului delicios. Cu noul meu militantism impotriva E-urilor, m-am bucurat sa descopar ca ingredientele sunt 100% naturale.

De exemplu, frisca este facuta din smantana, iar crema de vanilie nu contine aditivi. Iar daca painea este pentru tine un must have al fiecarei mese, la Chocolat vei gasi diverse sortimente.

Posibil sa fi plecat cu trei kilograme in plus si cu gandul ucigas de a ma tortura prin sali de fitness, dar nu regret catusi de putin. Cest la vie, cum spun francezii.

Jojo: „De cate ori vreau sa mananc o prajitura, merg clar la Chocolat. Cu toate ca am mare grija ce consum, nu ma pot abtine de la prajiturile lor cu ciocolata si de la tartine. Si imi place mult si atmosfera intima, este un loc in care chiar te relaxezi.

Adresa: Calea Victoriei, Nr. 12 A

Oana Popoiag, Foto: Cosmin Popescu