Panacotta pe pat de souffle de mar, cu scortisoara si crema de vanilie
Hai sa vorbim despre istorie! Nu excelez in domeniu, dar daca te hotarasti sa mergi la restaurantul Garibaldi, trebuie sa stii ca numele locului este inspirat de celebrul revolutionar italian, Giuseppe Garibaldi.
Din acest motiv, in ziua ploioasa in care am ajuns eu acolo, ma asteptam sa vad pereti plini de pistoale si tot felul de armuri. In schimb, la etaj am descoperit un salon in care toate detaliile sunt marca Versace, un pian vechi si o masa frumos decorata.
Fettucine a la Calabrese: Paste cu faina si sofran, usturoi, felii de vinete prajite in ulei de masline, rosii, peperoncino, parmezan |
Paradoxal, oricat de pretios ar suna descrierea, atmosfera este foarte prietenoasa. La drept vorbind, m-a ametit atat muzica in surdina, cat si vinul, de la care nu te poti abtine, oricat de „vertical te-ai considera, incat aveam impresia ca sunt intr-un film vechi, fara inceput si fara sfarsit.
Aromele tari, italiene, preparate cu mestesug de chef de cuisine Pino Balducci ar trezi, insa, pe oricine. Ingredientele, aduse din toate colturile lumii sunt suta la suta naturale. Ca, de exemplu, muschiul de vita din Argentina, de dragul caruia am trecut peste pactul de a renunta complet la carne. Daca nici asta nu te trezeste, poate nota de plata va fi mai convingatoare.
Ilie Nastase: „Am fost o data la Garibaldi cu presedintele UEFA, Michel Platini. Avand in vedere ca tineam regim, am mancat numai peste, dar as putea recomanda si vinul, care este foarte bun.
Adresa: Str. Icoanei, Nr. 80