Crema de mascarpone cu fructe de padure

.

Crema de mascarpone cu fructe de padure

Crema de mascarpone cu fructe de padure


Ingrediente:

60 grame de zahar
3 galbenusuri de ou
75 g de martipan
40 ml de lichior de portocale
300 g de frisca batuta
600 g de mascarpone
3 lingurite de zahar pudra
200 g boabe de struguri praf de nuca de cocos
100g fructe de padure

Mod de preparare:

Dizolvati zaharul prin fierbere in 100 mililitri de apa si turnati impreuna cu galbenusurile intr-un castron. Amestecati pana se formeaza o crema, pe care o lasati sa se raceasca. Taiati martipanul in bucatele si amestecati-l cu lichiorul de portocale. Puneti mixtura peste crema racita. Amestecati branza mascarpone cu zaharul pudra si adaugati-l peste celalalt amestec.
Asezati crema astfel obtinuta in boluri de inghetata sau intr-un castron capitonat cu staniol si lasati o noapte la rece.
Cu o jumatate de ora inainte de a scoate din congelator, puneti crema pe o farfurie, ornati cu frisca, strugurii si fructele de padure.



E vineri seara, iar a doua zi veti primi vizita unei familii cu copii. V-ati gandit din timp la felurile de mancare pe care urmeaza sa le serviti la masa: aperitivele, supa si preparatele de baza, ati ales deja si bauturile.V-a scapat insa din vedere desertul! Primul gand care ar putea constitui rezolvarea unei probleme atat de spinoase este sa dati o fuga la o cofetarie. O solutie simpla, la indemana oricui, dar va ganditi ca mai savuros ar fi sa preparati desertul in casa.
Vi se perinda brusc prin fata ochilor zeci de retete si nu stiti asupra careia sa va opriti: inghetata, prajituri, fursecuri, strudel, tarte, budinca…
Daca aveti astfel de dileme, noi va propunem sa adoptati o varianta simpla, de efect, si care va fi atat pe placul celor mici, cat si al celor mari: crema deserturilor! Sau, mai bine zis, deserturi cu crema! Acestea sunt de o varietate nebanuita, de la cremele de ciocolata sau de fructe, pana la unele mai complicate pe care trebuie sa le bagati la cuptor si sa le combinati apoi cu dulceata. Cremele reprezinta o solutie ideala pentru a le oferi musafirilor un desert delicios si, in acelasi timp, nu este nevoie sa cheltuiti o avere pentru prepararea lor.



.

Iti recomandam sa incerci si urmatoarea reteta usoara de amandine