Cotlete de miel la Kasmir
Cotlete de miel la Kasmir
Ingrediente:
cotlete miel – 200-250 g
iaurt – 50 g
condimente indiene garam masala si carom verde – cate 3g
sos de ghimbir si usturoi – 10g
ulei – 10 ml
praf de chimen – 2g
praf de coriandru – 2g
zeama de lamaie, sare, dupa gust
Mod de preparare:
Se curata cotletele, apoi se bat cu ciocanul de carne. Se pun toate ingredientele in iaurt si se amesteca pana se face o pasta. Se ung cotletele cu aceasta mixtura, se toarna uleiul si intreaga compozitie, acoperita cu o folie, se lasa la marinat in frigider, timp de sase ore.
Dupa aceea, cotletele se pun intr-un vas de Jena si se coc in cuptor, la foc mic, timp de 20 de minute.
Cotletele se servesc cu o garnitura de orez cu sofran si fructe uscate (stafide, migdale).
Vi se pare ca experientele voastre culinare sunt prea monotone? Mancati cu placere diverse preparate, dar simtiti nevoia unei schimbari?
In acest caz, condimentati-va viata cu bucataria indiana! Arun Kumar, Chef la restaurantul indian „Taj, e un ghid mai mult decat potrivit in acest sens. Are 31 de ani, e la „Taj de sapte luni, iar in Romania, de noua ani. Gandeste, vorbeste si gateste romaneste.
La 22 de ani, a plecat din India natala spre Singapore, unde
s-a angajat la un faimos lant de restaurante, „Maharajah, unde si-a desavarsit calitatile de bucatar, gatind pentru parlamentari, premieri, presedinti. In Romania, preparatele lui Arun sunt la fel de apreciate, el avand ocazia sa incante numeroase personalitati, cum ar fi ambasadorul american, canadian, israelian, pakistanez etc.
Mancarurile pregatite de Arun au parte de trecere si in randurile vedetelor din show-biz-ul romanesc. De la Iulia Fratila, Stefan Banica junior, Cabral, Nadine si pana la „Garcea, toti si-au satisfacut curiozitatea si apetitul.
De remarcat, totusi, ca 80 la suta din clientela lui Kumar e compusa din straini – americani, englezi si francezi – care doresc sa se delecteze si la Bucuresti cu ingredientele specifice bucatariei indiene. La „Taj au mancat si staruri internationale, cum ar fi Eva Herzigova si Andy Garcia. Acesta din urma a solicitat mancarea favorita fara sa mai consulte meniul: pui cu sos de migdale si garnitura de sofran.
- Dacă ești atras de bucătăria indiană, află totul despre ghee (unt clarificat) și ce rețete poți pregăti cu el!
Bebe Mihaescu
„… din pacate, sunt lacto-vegetarian. Oricand, o salata de varza alba cu putin hrean si telina, la care adaug si doua – trei feliute de mar rase imi aduc in extaz papilele gustative. Nu mai spun ca devin fermecator!.
Dana Rogoz
„Sunt feluri pe care le-as manca oricand si in cantitati industriale: ciocolata de casa, checul si pui umplut «a la mama mea». Pe locul intai este ciocolata de casa facuta de mama. «Chec» a fost primul cuvant pe care l-am spus, inainte de mama sau tata! Iar puiul umplut e un deliciu.
Cosmin Selesi
„Mielul se gaseste pe masa doar de Pasti. Mancare indiana n-am gustat niciodata. In schimb, imi vine acum in minte un fel de mancare mega-extraordinar, dupa care imi lasa gura apa: Saltimboca a la Romana!…
foto: Razvan Voiculescu.