Coaste de porc
Coaste de porc
Ingrediente:
– 3 coaste de porc
– o foaie de dafin
– 10 boabe piper negru
– un varf de piper alb pisat
– nucsoara
– curry
– condimente
Mod de preparare:
Se indeparteaza partea grasa, se pune la fiert la foc mic o ora si jumatate.
Se adauga apoi sos barbecue si se pune la cuptor (175 grade C) timp de 20 de minute.
Chiar daca nu va plac telenovelele, trebuie sa incercati ceva din bucataria argentiniana. Ocazia pentru a face aceasta ar fi deschiderea recenta a primului restaurant cu astfel de specific din Bucuresti, Argentine. Argentinienii se mandresc cu fripturile din carne de vita sau de porc. Chiar si numele mancarurilor sud-americane suna delicios: Sopas – supe, Entradas – aperitive, Mariscos – fructe de mare, Slasas – sosuri, Carnes la Parilla – fripturi la gratar, Assado – friptura de vaca. Dupa aceasta familiarizare lingvistica, urmeaza recomandarea de a nu ocoli vinurile celor mai interesante regiuni: Argentina, Australia, Franta, Italia, Grecia. Bucatarul Amraa Bill vine din Mongolia, de la Ulan Bator si merita cu prisosinta titulatura de Grand Chef.
Daca vrei ceva delicios, incearca aceasta retete de friptura de porc!
:: Brianna Caradja ::N-am apucat sa ajung decat la petrecerea de inaugurare, unde nu am gustat decat niste creveti, total atipic pentru bucataria argentiniana, cred eu, dar deliciosi. O sa incerc si felurile tipice, sunt un fan inca din America.’
:: Keo :: Sunt un mare fan al vinurilor rosii, poate este si o rezultanta a faptului ca locuiesc la Geneva si acolo exista o intreaga filosofie a vinului, considerat chiar un aliment. Mi-a placut vinoteca de la Argentine, dar si mancarea.’
:: Analia Selis :: Ma bucur ca, in sfarsit, s-a deschis un restaurant cu specific argentinian si la Bucuresti. Voi avea ocazia dupa multi ani sa mananc ca la ‘mama acasa. Acum toata lumea poate descoperi farmecul bucatariei traditionale argentiniene.’
De Andrei Dimulescu; Fotografii: Cosmin Popescu, arhiva VIVA!; Stilist: Delia Bratosin.