Celebrul bucatar elvetian Jakob Hausmann, Chef la restaurantul Mica Elvetie si protagonistul unui show TV culinar, a devenit imaginea Franke, lider mondial in productia de sisteme de bucatarie, renumit pentru calitatea si designul produselor sale.
Jakob Hausmann a fost scolit in Elvetia si Germania, fiind un adept al bucatariei moleculare. Renumit pentru stilul plin de amuzament al show-ului TV al carui gazda este, Chef Jakob Hausmann este chemat in juriile multor competitii internationale, alaturi de marile staruri de gen, precum Jamie Oliver sau Robert Rainford. An de an, Chef Jakob Hausmann merge in Elvetia la cursuri de bucatarie moleculara, unde invata tehnici de gatit molecular, sous vide, tehnici de marinare si vacumare, timpi si temperaturi de preparare a diverselor tipuri de carne dar si tehnici de mise-en-place. In bucataria restaurantului Mica Elvetie, Hausmann combina stilul de gatit clasic cu cel molecular.
Colaborarea dintre Franke si Chef Jakob Hausmann va dura doi ani, timp in care toate activitatile publice ale chef-ului vor aduce in prim plan produsele Franke. Printre proiectele in care va fi implicat se numara: Scoala de Gatit din Predeluţ, organizarea unor workshop-uri de cooking sau show-uri culinare.
Implicarea in domeniul gastronomic este una dintre principalele puncte de interes ale companiei Franke pentru acest an. (…) Franke doreste sa patrunda in lumea marilor specialisti in arta culinara pentru a putea transforma cerintele lor in sisteme menite sa aduca plus valoare atat amatorilor cat si maestrilor bucatari’, declara Florin Porojan, Director General Franke Romania.
La randul sau, Chef Jakob Hausmann declara: „Pentru mine, a gati este o imbinare a simturilor, la fel cum pentru Franke orice sistem reprezinta o imbinare intre inovatie la nivelul functionalitatii si design atragator’.
Citeste si: Mica Elvetie, gustul din Alpi