Cappe sante gratinate

 Revista VIVA
.

Cappe sante gratinate

Cappe sante gratinate

Ingrediente:

– 3 cappe sante (scoici St. Jacques)
– patrunjel
– sare fina
– piper alb
– ulei extravirgin de masline
– cognac
– vin alb
– paine toast.

Mod de preparare:

Se spala cappele, se sareaza si se pipereaza.

Se taie cubulete painea si se pune peste cappe impreuna cu patrunjelul taiat fin. Se stropesc cu ulei, vin alb si cognac, dupa care se baga la cuptor 30 de minute, la 170 de grade.

Vin recomandat: Collio Conti Attems Pinot Grigio.


Va place sa mancati a litaliano'? De la sfarsitul lui ianuarie 2005 aveti un loc garantat, restaurantul Caffe &Latte Wine Bar. Sora', denumita Caffe&Latte, este situata chiar langa acesta. La cafenea gasiti un cremsnit delicios, care creeaza dependenta! Dar sa revenim la restaurant. Meniul se schimba lunar, dar iata cateva hituri': zuppa di pesce dellAdriatico con pane gratinato, escalop di coda di rospo con spuma di radicchio rosso e farina di noci, sfogliatine di tonno rosso. Capisci? Apoi vinurile: Marco Felluga – Collio; Conti Attems – Friuli; Marchesi de Frescobaldi – Toscana; Russiz Superiore – Collio; Capichera Arzachena – Sardegna; Vignamaggio – Toscana; Villa Sandi Prosecco – Veneto; Ferrari Spumante – Trentino; Berlucchi Spumante Franciacorta – Brescia; Billecart&Salmon Champagne – Franta; Chanson Pere&Fils Chablis – Franta.

Reteta pastei   la Busara apartine traditiei pescaresti a Marii Adriatice. Busara este preparata la Bucuresti de chef-ul' Renzo Germani – gratie studiilor sale si a experientei de zeci de ani maturata intr-unul dintre cele mai mari lanturi hoteliere de lux din Italia (CIGA Sheraton: Venezia, Porto Cervo, Costa Smeralda, Cortina dAmpezzo etc).


:: Cornel Ilie :: Nu am ajuns la restaurant, sunt insa un client fidel al cafenelei Caffe & Latte. Fetele se misca repede, merg destul de des, e totul foarte sic. Am descoperit un tort de ciocolata care m-a cucerit definitiv, alaturi de ceaiul de scortisoara.'

:: Venera Arapu :: Stiti cum se spune, mancarea italieneasca place oricui, este simpla, dar greu de facut. Am fost aici cand eram insarcinata si am mancat niste gnocchi magnifici, dar si niste mici antreuri din partea casei, absolut delicioase.

:: Emil Hurezeanu :: Aici am mancat baccala', peste afumat uscat norvegian pe care italienii din nord il adora. Cu mamaliga, a fost cea mai buna mancare italiana gatita pe care am gasit-o in afara granitelor Italiei, chiar la Bucuresti.'


De Andrei Dimulescu; Fotografii: Octav Nitu; Stilist: Delia Bratosin.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton