De cand ma stiu mi-am dorit sa-mi pot incepe ziua in oras cu o cafea aburinda in fata. Pare un fleac, dar mi-a luat ani sa transform acest vis marunt in realitate.
Cand nu lucram, ma trezeam mult prea tarziu pentru a mai avea nevoie de cafea, iar cand am inceput sa muncesc, nu-mi gaseam timp pentru asa ceva. Din pura gelozie pe numerosii oameni pe care ii tot vedea dimineata prin cafenele, am dat intr-o buna zi buzna in Forza Rossa, cafeneaua-restaurant deschisa langa Ferrari Store.
Calea Victoriei 1-5 |
Creme brulee |
Ma asteptam la o dimineata clasica, dar am avut surpriza sa constat ca ma aflu intr-un loc unde nimic nu este ceea ce pare a fi, caci Forza Rossa este prima locatie din Romania si din sud-estul Europei ce propune combinatii neobisnuite bazate pe coffee design si gastronimie moleculara.
Suna a „Star Trek' si intr-un fel asta si este, caci nu pot numi altfel cafeaua Esspeso, o gelatina care se „bea' cu lingurita, realizata dupa o reteta unica. Procedeul „coffee design' presupune folosirea cafelei ca ingredient de baza pentru crearea unor specialitati cu forme si texturi nemaiintalnite, asa ca la Forza Rossa cafeaua este utilizata la caviar, serbeturi, deserturi sau lichioruri. In cazul in care nu doresti sa experimentezi bucataria moleculara (nu stii ce pierzi), aici gasesti si preparate clasice din bucataria italiana si internationala, precum si cocktailuri delicioase.
Cocktail Rosso Monza | Espresso |
Locatia este perfecta pentru fanii Formulei 1, care pot urmari in direct cele mai importante competitii internationale de automobilism.
Caviar de amaretto |
Ela Voineag: „Am fost la petrecerea de deschidere a cafenelei si cred ca este perfecta pentru bucuresteni. Mi-a placut mult mancarea, dar nu amincercat bucataria moleculara, ci preparate clasice, fusion. Mi-au placut si cocktailurile, am baut Mojito. Am remarcat ca au tot felul de preparate pe baza de cafea.”
Oana Popoiag, Fotografii: Cosmin Popescu, arhiva VIVA!