Bacanie cu dichis

.

Unul dintre momentele care imi condimenteaza inspidele zile de luni este acela in care ne intrebam unii pe altii la birou „cum a fost weekend-ul tau?” De fiecare data, aflu ca exista in oras locuri de care nu aveam habar.

Intr-o dimineata din acestea, un coleg a vorbit cu atata pasiune despre o bacanie pe care tocmai o descoperise, incat a doua zi dimineata eram in fata unei case vechi si frumoase, pe care era agatata sigla „Coco. Bacanie cu Dichis’. De fapt, chiar daca nu ar exista sigla, tot ti-ai da seama ca acolo se intampla ceva, gratie aromelor de croissante, quiche-uri, muffins, cupcakes sau tarte cu fructe de padure.
Inauntru, asezate frumos pe rafturi, se insira numeroase delicatese pe care cu greu le gasesti in Bucuresti, fiecare cu povestea ei. De pilda, Pineau Charantis, disponibil doar la Coco, este un vin peste care s-a turnat coniac si a fost lasat la invechit in butoi de coniac. Delicioasele cafele din Republica Dominicana si Costa Rica sunt o afacere de familie in tarile respective, in vreme ce La Perla este cafeaua combatantilor din Razboiul Civil din Guatemala. Salamurile sunt preparate dupa o reteta frantuzeasca veche de un secol, iar unele dulceturi sunt produse in vase de arama. Asezate intr-un cosulet, mare parte dintre produsele expuse aici pot constitui un cadou extraordinar.
Adresa: Str. Dionisie Lupu, nr. 76
 



Corina Vintan
: „Un loc cu mult farmec si parfum de Belle ‰poque, de unde iti poti lua pentru birou sau pentru acasa specialitati frantuzesti, dar si foarte multe produse românesti naturale, preparate artizanal. Am cumparat, in mai multe rânduri, tarte si quiche-uri de la Bacania Coco, atât pentru invitati, cât si pentru prânzul nostru de la birou. Ne-au placut la fel de mult de fiecare data, mai ales ca sunt preparate in fiecare zi.’
 

Text: Oana Popoiag; Foto: Cosmin Popescu