S-au incheiat filmarile la „Evadarea”

 Adina Rosetti
.

Filmarile la „Evadarea', in regia lui Andrei Gruzsniczki, primul film realizat pe pelicula alb-negru de la „Morometii' (1988) incoace, au luat sfarsit! Directorul de imagine  este Vivi Dragan Vasile, acelasi care a semnat imaginea si pentru Morometii.

 

„Am ales alb-negru pentru ca am vrut sa surprindem griurile epocii comuniste, asa cum ni le amintim noi. Vivi Dragan Vasile a ales pelicula alb-negru si nu o conversie din color in alb-negru, pentru ca acest tip de pelicula traduce altfel culorile in griuri', explica producatoarea Velvet Moraru, de la Icon Production.

Drama psihologica „Evadarea', scrisa si regizata de Andrei Gruzsniczki, are ca punct de plecare decizia unui matematician (Sorin Leoveanu) de a publica o cercetare intr-o revista de specialitate a unei universitati americane, in 1984, fara acordul Partidului. Personaje-cheie, alaturi de Sorin Leoveanu, interpreteaza si Ofelia Popii – buna prietena si fosta colega de facultate a matematicianului, care asteapta un pasaport ca sa poata pleca la sotul ei fugit in Franta -, si Florin Piersic Jr., un ofiter de Securitate care ii urmareste pe cei doi.

Distributia este intregita de nume ca Virgil Ogasanu, Marc Titieni, Paul Ipate, Dorian Boguta, Șerban Pavlu, Tora Vasilescu, Lucian Ifrim, Medeea Marinescu, Alina Berzunteanu si Mihai Calin.

 

Lansarea in Romania este programata pentru 2013.

 

 

[gallery ids=""]

Foto: Ancuta Iordachescu

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton