Ernest et Célestine, animaţie tradiţională în deschiderea Anim'est 2013

 Adina Rosetti
.

În perioada 4-13 octombrie, Animest îşi aşteaptă spectatorii la Cinema Patria şi Cinema Studio din Bucureşti cu filme alese pe sprânceană. Organizatorii promit o nouă ediţie de succes, plină cu animaţii multipremiate, workshop-uri, concerte şi bineînţeles cele mai fresh petreceri. 

 

Ernest et Celestine (1)

Pe lângă filmele din secţiunea Minimest, cei mai mici spectatori sunt aşteptaţi în număr cât mai mare şi la filmul de deschidere, animaţia franco-belgiană Ernest et Célestine. Gala de deschidere a celei de-a opta ediţii a festivalului va avea loc pe 4 octombrie la Cinema Patria, începând cu ora 19:00.

 

Cunoscuţi pentru Panique au village, regizorii Stéphane Aubier şi Vincent Patar împreună cu Benjamin Renner au lansat anul trecut animaţia bazată pe îndrăgita serie de cărţi pentru copii  a scriitoarei Gabrielle Vincent, cu un scenariu semnat de scriitorul francez Daniel Pennac.

Ernest et Celestine (2)

Célestine este o şoricică de la orfelinat, unde învaţă constant să se teamă de urşi, inamicul numărul unu al speciei ei, dar ajunge să se împrietenească fix cu unul dintre ei, muzicianul Ernest – un uriaş blând cu vocea actorului Lambert Wilson (Martix Reloaded, Of Gods and Men). În epoca filmelor 3D, Animest propune o animaţie cu un farmec clasic, o poveste îndrăgită de cinefilii tineri, şi savurată de spectatorii adulţi care îşi vor aminti cu siguranţă de desenele animate şi cărţile ilustrate ale copilăriei.

 

Ernest et Célestine a avut premiera anul trecut la Cannes, unde a primit şi o menţiune specială, dar cea mai importantă distincţie a sa a fost premiul César pentru Cel mai bun film de animaţie în 2013.

 

Trailerul filmului poate fi vizionat aici:

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=25IG2YefQXk[/youtube]

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton