Argo, marele castigator al Premiilor Oscar, din 5 martie pe BLU-RAY si DVD

 Adina Rosetti
.

Regizat de Ben Affleck si bazat pe fapte reale, Argo a castigat prestigioasa distinctie de  „Cel mai bun film' in cadrul Premiilor Oscar de anul acesta iar, incepand cu 5 martie, acesta poate fi achizitionat in format BLU-RAY si DVD, din toate centrele comerciale si magazinele partenere Pro Video.

Argo-DVD_3D

Pe langa cea mai inalta titulatura acordata la festivitate, Argo a mai castigat alte doua statuete la categoriile „Cel mai bun scenariu adaptat' si „Cel mai bun montaj' dintr-un total de sapte nominalizari, devenind astfel unul dintre cele mai premiate filme de la cea de-a 85-a editie a Oscarului, care a avut loc pe 24 februarie.

 

Actiunea filmului Argo se desfasoara in timpul atacului iranian soldat cu luare de ostatici, filmul concentrandu-se pe rolul mai puțin cunoscut pe care l-au jucat CIA si Hollywood, informatii declasificate la mulți ani dupa eveniment.

 

Pentru acest proiect, Ben Affleck ocupa scaunul de regizor, dar se implica direct si in construirea povestii, interpretand unul din rolurile principale in film. Alaturi de acesta, din distributie mai fac parte Bryan Cranston, Alan Arkin și John Goodman.

 

Pe 4 noiembrie 1979, cand revolutia iraniana atingea punctul sau critic, militanții ataca ambasada americana din Teheran, luand 52 de americani ostatici. In mijlocul acestui haos, șase americani reușesc sa scape și sa se ascunda in casa ambasadorului canadian, Ken Taylor. Realizand ca este doar e chestiune de timp pana cei șase vor fi gasiti si cel mai probabil uciși, atat guvernul american, cat și cel canadian, roaga CIA sa intervina. Agentia apeleaza la specialistul de top in „recuperari', Tony Mendez, cerandu-i sa vina cu un plan ca sa ii scoata in siguranța pe cei sase din țara. Un plan cu adevarat incredibil, parca rupt din filme.

 

Pe langa film, editiile pe BLU-RAY si DVD mai contin o serie de elemente bonus exclusive precum: Relatarile martorilor oculari, Salvati din Teheran – Am fost acolo, Legaturile dintre CIA si Hollywood, Despre abordarea autentica a regizorului Ben Affleck, Fuga din Iran – Optiunea Hollywood-iana, Comentariile regizorului si ale scenaristului si multe altele.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton