Escapadă de 1 mai

.

La mare, la munte sau ai prefera un city break într-un oraș încărcat de istorie? Indiferent ce ai alege pentru minivacanța de 1 mai, am selectat pentru tine locurile ideale în care să te bucuri de preparate delicioase și o atmosferă de vis alături de gașca de prieteni.

 


AER DE MUNTE

 

Dacă preferi aerul tare de munte, Brașovul este, fără doar și poate, destinația perfectă pen­tru un weekend prelungit de 1 mai. Cum plim­bările lungi se lasă cu o foame greu de contro­lat, îți sugerez să te oprești la Casa Hirscher. Terasa închisă, cu palmieri și flori naturale, este un adevărat răsfăț pentru priviri, o oază de culoare și lumină. Iar dacă vremea este priete­noasă, geamurile se deschid larg, lăsând la ve­dere farmecul incontestabil al străzilor pline cu turiști. Atmosfera boemă și relaxantă este acompaniată de cele mai bune preparate. Eu am optat pentru un platou de creveți infuzați, serviți cu caviar de limetă și șofran, garnisiți cu sparanghel crocant, iar la desert am ales clasicul Tiramisu, însă meniul este atât de variat, încât sigur vei găsi ceva pe gustul tău.


 

LA MALUL MĂRII

 

Pentru cei mulți, minivacanța de 1 mai este sinonimă cu escapada la mare, așa că profită de zilele libere și de vremea frumoasă și dă o fugă acolo alături de gașca ta de prieteni. După plimbările lungi pe faleză, opriți-vă la Bacaro Port, una dintre cele mai frumoa­se terase din Portul Tomis. Cu vedere spre mare, restaurantul m-a atras prin atenția la detalii, amenajarea cu influențe medite­raneene, dar și prin meniul bogat în preparate din pește și fructe de mare. Îți recomand să începi cu o Gustare Pescărească, ce conține două tipuri de icre, midii, chifteluțe, cârnați și marinată de pește, un platou perfect pentru un grup de patru persoane. Apoi, poți încerca o Scrumbie pe plită cu mămăliguță alături sau Calamar umplut cu fructe de mare −am­bele sunt absolut divine. Nu ai voie să pleci până nu încerci și Mango Mousse, un desert cremos și răcoros, de care te vei îndrăgosti din prima secundă.

 

CITY BREAK

Numit și orașul-comoară, Cluj-Napoca este o alegere per­fectă pentru o escapadă în doi la început de mai. E o ade­vărată plăcere să te plimbi pe străduțele înguste, să desco­peri clădirile cu arhitectură medievală, iar apoi să te răsfeți cu preparate delicioase. Chiar în inima orașului, vizavi de Catedrala Sfântul Mihail, se află Bujole, un restaurant în care, odată intrat, te vei simți ca în su­frageria unui prieten drag, iar acest sentiment este ac­centuat și de modul în care este amenajat. M-am așezat pe un fotoliu tapițat, la o masă aflată chiar lângă fereastră, iar când am des­chis meniul, nu mi-am putut dezlipi privirea minute în șir. Mi-a fost greu să mă decid și parcă aș fi vrut să le încerc pe toate, dar în final am ales Coaste de vită confit, aduse într-o tigaie pe pat de cărbuni și așezate apoi pe o farfurie pe care se găsesc deja cartofii copți cu ceapă și mai multe tipuri de cașcaval, ardei capia și un mix de salată. La de­sert, îți recomand să încerci Creme caramel, o crema de zahar ars cu biscuiți, frișcă, coacăze roșii și lapte. Imediat după apusul soarelui, terasa se transformă într-un loc fe­eric, luminat de nenumărate ghirlande cu beculețe, iar un pahar cu vin sau un cocktail aromat în compania prietenilor sau a per­soanei iubite este ingredientul unei seri cu adevărat memorabile.


 

ADINA VÎLCEA Foto PR