Stieg Larsson - Trilogia Millennium

 Revista VIVA
.

Stieg LarssonIn curand, la Editura Trei va aparea cel de-al treilea volum al trilogiei Millennium de Stieg Larsson, „Castelul din nori s-a sfaramat'.

Lisbeth Salander – o tanara hakerita geniala, dar si putin stranie – si Mikael Blomkvist – jurnalist seducator care reuseste sa scoata intotdeauna la iveala subiecte incinse – sunt personajele principale ale trilogiei Millennium. In primul volum, Barbati care urasc femeile, cei doi rezolva un caz misterios: tanara Harriet Vanger, mostenitoarea uneia dintre cele mai bogate familli din Suedia, a disparut cu 40 de ani in urma. Un scenariu fascinant care combina misterul unei crime, saga unei familii, o poveste de dragoste si o intriga financiara.

Volumul 2, Fata care s-a jucat cu focul, se centreaza pe Lisbeth Salander care devine brusc centrul unei conspiratii, la baza careia se afla o factiune ultramisterioasa a serviciilor secrete suedeze. Salander este vanata de politie, Blomkvist aduce la lumina o afacere murdara in care, in spatele unui comert cu prostituate, se ascunde de fapt un secret de stat. Lisbeth Salander este impuscata in cap, umar si picior.

In fine, volumul 3, Castelul din nori s-a sfaramat, este ultima ocazie de a ne intalni cu cei doi. Lisbeth Salander nu a murit. Dar este la pat, imobilizata si in incapacitate de a comunica. Acuzatiile ce i-au fost aduse atarna extrem de greu. Existenta ei pune in pericol cel mai mare secret de stat al Suediei. Va fi oare sacrificata sau nu?

Jurnalist suedez Stieg Larsson a murit in 2004, in mod neasteptat, in urma unui crize cardiace. Cu cateva luni inainte, ii predase editorului sau trilogia MILLENNIUM, o serie de romane care aveau sa se numere, dupa disparitia sa, printre cele mai cautate si citite carti din lume. Avand o intriga irezistibila si extrem de complexa, cele trei volume de factura politista ataca teme sensibile din punct de vedere politic, precum coruptia, prostitutia, traficul de influenta. S-a spus ca moartea lui Larsson s-a datorat indraznelii sale de a dezvalui in roman informatii incomode, pe care el le detinea ca jurnalist, dar care ar fi trebuit sa ramana secrete.

Millennium este o Trilogie de 1935 de pagini care a inregistrat vanzari spectaculoase in intreaga lume: 3 milioane de exemplare in Suedia, Danemarca, Norvegia si Finlanda, 3 milioane de exemplare in Franta, primele locuri in topurile de vanzari din Italia, Spania, UK si SUA.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton