"Sînt o babă comunistă!" pe marile ecrane şi in librării

 Adina Rosetti
.

Sint o baba comunista!, bestsellerul semnat de Dan Lungu, va aparea saptamina aceasta, in editie limitata, la Editura Polirom. Evenimentul va preceda premiera absoluta a ecranizarii romanului in regia lui Stere Gulea, cu Luminita Gheorghiu, Marian Ralea si Ana Ularu in rolurile principale. O productie MediaPro Pictures, filmul Sint o baba comunista! va fi lansat de MediaPro Distribution din 23 august, in cinematografele din toata tara.

sint o baba cartea

Sint o baba comunista! se bucura de trei editii romanesti aparute la Editura Polirom (2007, 2010, 2011), disponibile si in format digital. Versiunea franceza a cartii a fost dublu nominalizata la Premiile Europene Jean Monnet (Franta, 2008), iar cea poloneza la premiul „Angelus' pentru literatura central europeana, in 2011. In 2009 a fost cel mai tradus roman romanesc al anului, aparind in limbile franceza, germana, spaniola, maghiara, bulgara, poloneza, italiana, turca, fiind in curs de aparitie in greaca si slovena.

Sint o baba comunista! te provoaca sa zimbesti, sa rizi in hohote, sa te intristezi, dar mai ales sa-ti intrerupi, pentru citeva clipe, lectura si sa iesi afara spre a te convinge ca realitatea e altfel, ca oamenii sint altfel.

„Dan Lungu a scris un roman inteligent despre contradictia dintre politica si experienta personala. O carte plina de umor, care nu rareori stirneste hohote de ris.' (Literaturen)

„Lungu descrie cu subtila ironie viata cotidiana a oamenilor in timpurile postrevolutionare.' (Freitag)

Dan Lungu (n. 1969, Botosani) este unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori din noua generatie, carti ale sale fiind publicate in zece limbi: franceza, germana, italiana, spaniola, poloneza, slovena, maghiara, bulgara, greaca  si turca.

 

Urmareste aici trailerul filmului:

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bUbriuTD3BA[/youtube]

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton