Scriitorul francez Andrei Makine vine în România

 Adina Rosetti
.

In perioada 22-24 noiembrie, scriitorul Andrei Makine se va afla la Bucuresti, la invitatia Institutului Francez din Romania.

Andrei makine

Distins cu cel mai prestigios premiu literar din Franta, Prix Goncourt, Andrei Makine va avea mai multe intilniri cu cititorii, cu prilejul aparitiei in limba romana a romanului O femeie iubita, publicat de curind in colectia „Biblioteca Polirom', si in editie digitala, traducere din limba franceza de Daniel Nicolescu.

Astfel, vineri, 22 noiembrie, la oa 16.00, la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine (Lectoratul francez), Universitatea din Bucuresti, autorul va dialoga cu prof. dr. Dolores Toma, directorul Centrului de studii Heterotopos.

Simbata, 23 noiembrie, la ora 17.00, Libraria Kyralina din Bucuresti (Str. George Enescu nr 8) va gazdui un eveniment special dedicat lui Andrei Makine. Scriitorul francez le va vorbi cititorilor despre cartile sale preferate si va oferi autografe.

Duminica, 24 noiembrie, la ora 15.00, la Tirgul International de Carte Gaudeamus, in Sala Cupola, autorul va avea un dialog cu jurnalistul Luca Niculescu, dupa care va raspunde intrebarilor publicului.

Nascut in Siberia, dar stabilit la Paris spre sfirsitul anilor 80, Andrei Makine se numara astazi printre cei mai apreciati scriitori francezi contemporani, fiind asimilat de tara de adoptie imediat dupa succesul rasunator al romanului Testamentul francez (1995; Polirom, 2002, 2013), distins cu cele mai prestigioase premii literare din Franta: Prix Goncourt, Prix Médicis si Prix Goncourt des Lyceens.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton