Kyralina – o noua librarie franceza deschisa in Bucuresti

 Adina Rosetti
.

Daca sunteti amatori/ amatoare de literatura franceza si nu numai, atunci trebuie sa stiti ca de curand s-a deschis libraria Kyralina.  Situata intr-o veche casa interbelica de pe strada George Enescu, la numarul 8, Kiralina gazduieste o ampla selectie de carte franceza, dar si titluri in limba germana si autori francezi, apartinand literaturii clasice si contemporane, tradusi in limba romana. Plus carti pentru copii, benzi desenate, ziare si reviste franceze.

 

 

 

Kyralina face referire la Panait Istrati si la personajul sau Kyra Kyralina. Istrati, autor de sange roman si de limba franceza, reprezinta o punte literara intre cele doua tari. Dar mai mult de atat, ne este drag pentru ceea ce a fost: un om pasionat, dornic de libertate si de calatorii, independent si plin de fantezie. Kyralina reprezinta ceea ce a fost el, un spirit liber, in cautare de povesti si poezie. Ne dorim ca acest spatiu sa fie unul viu si sa gazduiasca evenimente in care sa interactionam cu publicul, de la ateliere dedicate copiilor pana la degustari de vin. ' declara Sidonie Mézaize, initiatoarea acestui proiect.

 

Din primavara, clientii vor putea profita si de gradina casei, unde va fi deschisa o mica terasa. Pana atunci, programul de vizitare este marti pana duminica intre 10:00 – 20:00. Serile de joi vor gazdui evenimente tematice ce vor prelungi programul librariei pana la ora 22.00.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton