Vor vorbi: Marina Constantinescu, Elisabeta Lasconi, Dan Silviu Boerescu si Denisa Comanescu, director editorial Humanitas Fiction. Actrita Claudia Imre va citi un fragment din roman.
Aparut in S.U.A. la inceputul anului 2009, acest roman de debut a devenit bestseller in scurt timp, fiind publicat pana in prezent in peste 25 de tari si aflandu-se in fruntea topurilor de vanzare din America si Marea Britanie.
Hong Kong in 1941, inaintea si in plina barbarie a invaziei japoneze, Hong Kong zece ani mai tarziu. Will Truedale este englezul iubit nebuneste de doua femei, o frumoasa eurasiana si o tanara englezoaica de o mare puritate. Bogat in intriga, cu fascinante descrieri de beau monde din Hong Kong, cu o intreaga galerie de personaje excelent conturate, scris cu mana sigura a unui prozator de anvergura care reda magistral tensiunea psihologica, Profesoara de pian este un roman plin de rafinament.
„O poveste minunata. Ea reuseste exact ceea ce trebuie sa reuseasca un mare roman – sa ne transpuna in afara timpului si a spatiului, intr-o lume in care simtim totul cu o extraordinara intensitate.' (Elizabeth Gilbert, autoarea volumului Mananca, roaga-te, iubeste)
Nascuta in anii saptezeci la Hong Kong, din parinti coreeni, Janice Y. K. Lee s-a mutat la cincisprezece ani in S.U.A. A studiat literatura engleza si americana la Harvard, unde chiar in prima zi de facultate l-a cunoscut pe viitorul ei sot. Dupa obtinerea licentei, s-a angajat in redactia revistei Elle de la New York, la inceput ca asistenta in departamentul de frumusete, trecand in scurt timp la sectia literara. A fost apoi redactor la revista Mirabella. A urmat cursurile masterale de creative writing de la Hunter College, timp in care a publicat povestiri in diferite reviste literare. Dupa obtinerea diplomei de Master of Fine Arts la Hunter, a primit o bursa de rezidenta la faimoasa colonie de scriitori de la Yaddo. Acolo a inceput sa scrie romanul Profesoara de pian, la care va lucra, cu intermitente, cinci ani. S-a mutat la Hong Kong, unde a terminat versiunea finala a romanului. In urmatoarele saptamani, in S.U.A., romanul s-a vandut la licitatie.