Gerald Martin - Gabriel Garcia Marquez. O viata

 Revista VIVA
.

Bafriel Carcia Marquez. O viataIn magazinele Diverta puteti gasi cartea Gabriel Garcia Marquez. O viata' scrisa de Gerald Martin si aparuta la editura Litera International.

In cei 17 ani de lucru la acesta biografie, pe langa discutiile cu Gabriel Garcia Marquez, Gerald Martin a intervievat peste 300 de persoane apropiate lui Marquez: Fidel Castro, Felipe Gonzales, presedinti ai Columbiei, scriitori precum Carlos Fuentes, Mario Vargas Llosa, Alvaro Mutis, familia (sotia si copiii autorului, mama, fratii si surorile sale), agenti literari si cei mai buni prieteni si colaboratori.

Am lucrat la aceasta biografie timp de saptesprezece ani. Contrar opiniilor tuturor celor cu care am discutat la inceputul acestei proiect (N-o sa ajungi niciodata sa-l vezi, iar daca vei reusi, n-o sa coopereze'), m-am intalnit cu omul meu la doar cateva luni dupa ce am inceput sa lucrez si, desi nu se poate spune ca deborda de entuziasm (De ce vrei sa scrii o biografie? Biografiile inseamna moarte'), a fost prietenos, ospitalier si tolerant. Chiar asa, de cate ori am fost intrebat daca biografia mea este una autorizata, raspunsul meu a fost intotdeauna acelasi: Nu, nu este o biografie autorizata, este o biografie tolerata.' Cu toate astea, spre surprinderea si recunostinta mea, Gabriel Garc­a M¡rquez insusi a spus presei internationale, in 2006, ca sunt biograful sau oficial'. Probabil ca asta ma face singurul sau biograf tolerat in mod oficial! A fost o deosebita onoare.' Gerald Martin

Volumul contine si 16 pagini de fotografii cu G.G. Marquez, in diferite ipostaze si imprejurari, impreuna cu familia si prietenii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton