Budapesta

 Revista VIVA
.

Alege Budapesta pentru vacanta ta! Inainte de a-ti aduce toate argumentele, afla ca Ungaria are 10 milioane de locuitori si 11 milioane de turisti. Si, desi aceasta informatie ar putea spune tot, ne facem datoria de a mai adauga cate ceva.

Bai termale, SPA
La Budapesta poti trai experienta vietii tale. Eu am avut-o pe a mea. Sa va explic: mie, iarna, mi-e frig. E o banalitate, stiu, dar poate ca nu m-am facut bine inteleasa: mi-e frig, orice vestimentatie as alege, oricat de gros m-as imbraca. Asa incat atunci cand am primit invitatia de a intra in apele termale de la Baile Szechenyi din Budapesta, cu bazine exterioare (si interioare, desigur) am avut impulsul de a refuza. Sa stai, la -2 grade, in ape de 40, era echivalent, in mintea mea, cu a face pneumonie. Mi-am invins teama si prejudecatile si am incercat aceasta nebunie. Nu numai ca mi-a placut, dar m-am simtit, dupa aceea, foarte bine. De aceea, in cunostinta de cauza, te invit sa incerci. Si ai de unde alege: Szechenyi, Gellert sau Rudas. Baile au, in plus, saloane de masaj si infrumusetare.

palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului, vedere de pe Dunare
baile Gellert
Baile Gellert

Experiente urbane
Fa shopping la magazinele de artizanat unguresti unde vei gasi piese vestimentare din lana, postav sau catifea. Descopera designerii locali si afla care sunt tendintele propuse de ei. Inainte, informea-za-te despre ei pe www.keppshowroom.com. O experienta unica este turul orasului facut intr-un autocar „River Ride', care, dupa ce face ocolul celor mai importante monumente, muzee sau bulevarde, intra in Dunare si se transforma, in exclamatiile tuturor celor aflati pe scaune, intr-o… ambarcatiune. Ia masa pe nenumaratele vaporase care traverseaza fluviul in lung si-n lat sau care sunt, pur si simplu, trase la mal. Bucataria ungureasca este aromata, gustoasa, satioasa. Incearca vinurile de Tokai la desert, cu 1, 2, 3, 4, 5 si 6 puttoni (o unitate de masura a cantitatii de struguri stafiditi care intra in butoiase de 28 litri).

Un oras al copiilor
Daca ai ales ca vacanta sa ti-o petreci impreuna cu copiii, atunci nu rata Gradina Zoologica si Botanica, deschisa in 1886, cea mai mare din Centrul si Estul Europei. Aici copiii au pot sa vada, dar sa si hraneasca animalele. Alege Caruselul din Parcul Copiilor sau bucura-i cu o calatorie pe Calea Ferata pentru Copii unde, pe alocuri, exista posibilitatea ca anumite manevre feroviare sa fie facute chiar de cei mici (10-14 ani) sub atenta indrumare a mecanicilor de locomotiva si a supraveghetorilor. Prima casa de joaca interactiva stiintifica din Europa Centrala este un loc in care experimentele de fizica, luminile, electricitatea, campul magnetic sau iluziile optice pot incanta mintea oricui, adult sau copil.

podul Margareta
Podul Margareta

Hoteluri pentru toate bugetele
Budapesta este orasul ale carui oferte turistice se muleaza pe toate bugetele. Alege, de pilda, Zara Continental, un hotel de 4 stele situat in centrul orasului, cu Spa si piscina exterioara, Corinthia, 5 stele, cu acces gratuit la al sau Royal Spa, un centru dotat cu saloane de masaj, saune si spatii de relaxare, sau Central Basilica, 3 stele, situat in zona celor mai populare restaurante din Budapesta.

Irina NicolaeIrina Nicolae
„Nu rata o vizita la cetatea Buda (Budai Var). Iti va oferi cea mai frumoasa panorama a orasului. Daca vrei sa iei un pranz sau o cina romantica, iti recomand restaurantul japonez Kyoto sau Nobu, Gundel si Spoon pentru bucataria traditionala ungureasca. Intra in cafenele Ana, Cafe Paris sau Deryne. Fa shopping pe Fashion Street sau Andrassy Boulevard acolo unde gasesti branduri de renume.”

Cristina Stanciulescu, Fotografii Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton