(P) Atracţii ascunse în cartierele de seamă ale Braşovului

 Florentina Liutic
.

Oraşul Braşov se numără printre destinaţiile de top din România, datorită poziţionării excelente în centrul ţării, de unde îţi poţi continua traseul în împrejurimi, dar și farmecului medieval pe care îl poţi observa explorând cetatea pas cu pas. Peisajul natural montan este şi el definitoriu pentru oraşul de la poalele Tâmpei, care se îmbină de minune cu arhitectura impresionantă a celor mai importante clădiri din Braşov.

 

viva.Brasov.30.06.2016.memento bus1

 

Atracţii din Şcheii Braşovului

 

Unul dintre cele mai importante cartiere ale oraşului, Şcheii Braşovului, te aşteaptă să-i descoperi cele mai frumoase atracţii istorice, amplasate într-o zonă cu aspect rural, cu străduţe înguste de-a lungul cărora sunt aşezate căsuţe mici, tradiţionale, cu grădini încărcate de verdeaţă. Acest loc este popular mai ales pentru că în Şchei s-a înfiinţat prima şcoală românească, în curtea Bisercii Sfântului Nicolae, în anul 1495.

 

Clădirea pe care o putem admira astăzi a fost restaurată în anul 1760 şi găzduieşte Muzeul Prima Şcoală Românească. În apropiere, biserica ce datează încă din anul 1929 a fost considerată o adevărată catedrală pentru românii din Ţara Bârsei, impresionând cu dimensiunile sale. Ridicată iniţial în stil gotic, de-a lungul timpului modificările aduse clădirii sunt în predominanţă din stilul baroc.

 

Cartierul Bartolomeu din Braşov

 

O altă zonă de mare interes a oraşului Braşov este cartierul Bartolomeu, care odinioară era tratat ca o localitate în sine, cunoscut şi sub denumirea de „Braşovul Vechi'.

 

Principala atracţie din această zonă este Biserica evanghelică-luterană Sf. Bartolomeu, construită iniţial ca biserică romano-catolică, în secolul XIII, între anii 1225 şi 1260, aceasta fiind cea mai veche din oraş. Ridicat în stil gotic cistercian, ordinul călugăresc catolic, edificiul de cult a suferit numeroase modificări şi în secolul următor, dintre care se pot observa importante elemente arhitecturale romanice.

 

De Geanina Ichim

 

Curse turistice cu autocarul in Brasov. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. Detalii pe www.mementobus.com. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton