Agatha Christie, scriitoarea specializată în otrăvuri. Detalii din viața ”Reginei crimei”

 Pirvu Cristina
.

Agatha Christie este o scriitoare britanică, supranumită 'Regina crimei. Alături de William Shakespeare, Christie este cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, cu peste 2 miliarde de exemplare traduse în peste 60 de limbi.

A scris 80 de romane polițiste și povestiri, precum și 19 piese de teatru și 6 romane publicate sub pseudonimul Mary Westmacott. A mai scris non-ficţiune, o autobiografie, dar și povestiri amuzante despre numeroasele expediţii în care a participat alături de soţul ei, arheologul Sir Max Mallowan.

'Misterioasa afacere de la Styles', primul roman publicat de Agatha Christie

'Misterioasa afacere de la Styles' a fost primul roman publicat de Agatha Christie, în care a apărut pentru prima data și Hercule Poirot.  Scriitoarea a primit 25 de lire sterline pentru publicarea cărții.

 

Agatha Christie – biografie

Agatha Christie (Agatha Mary Clarissa Miller) s-a născut la 15 septembrie 1980, în Devon, Marea Britanie. Tatăl ei era un broker american, iar mama, fiica unui căpitan din armata britanică. A avut o soră, Madge, și un frate, Monty. A primit educație acasă, mama sa încurajând-o să scrie de la o vârstă fragedă. De la 16 ani a urmat școala la Paris, unde a studiat canto și pian.

În 1914 s-a căsătorit cu colonelul Archibald Christie. Împreună au avut o fiică, Rosalind Hicks, născută în 1919. În 1928, după ce a descoperit că o înșală, Agatha a divorțat de soțul său.

În timpul Primului Război Mondial, Agatha Christie a fost asistentă medicală voluntară într-un spital de campanie. Apoi, s-a angajat la o farmacie, specializându-se în otrăvuri – de aici i-au venit cele mai multe idei folosite ulterior în romanele sale.

În 1930, Agatha s-a căsătorit cu arheologul Max Mallowan, cu 14 ani mai tânăr. Căsătoria a rezistat, în ciuda numeroaselor aventuri ale soțului din ultimii ani ai vieții Agathei.

Agatha Christie a murit la 12 ianuarie 1976, la vârsta de 85 ani, din cauze naturale, în Oxfordshire. Este înmormântată în cimitirul bisericii St. Marydin Cholsey.

CUMPĂRĂ MIERCURI, 28 AUGUST, PRIMUL VOLUM PUBLICAT DE AGATHA CHRISTIE – 'MISTERIOASA AFACERE DE LA STYLES'. LA TOATE PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI, LA PREȚUL DE 24,99 LEI

Mai multe detalii despre carte găsești aici.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton