4 rețete gustoase pe care le poți pregăti imediat cu ajutorul robotului de bucătărie

 Stamen Diana
.

Robotul de bucătărie toacă, feliază, pasează, amestecă ingredientele cu mare ușurință, sau chiar frământă aluatul, și este de obicei simplu de curățat și îngrijit. Te ajută să pregătești rapid sosurile, maioneza, să toci carnea sau să mărunțești nucile și semințele, dar și să obții imediat următoarele preparate.

 

Unt de casă

 

Este foarte simplu să prepari unt cu ajutorul robotului de bucătărie. Se adaugă smântână și sare, se pasează, iar când untul începe să se închege și să se separe de zer, poți zice că e gata. Untul de casă poate fi păstrat la frigider, pe o farfurie, până la două săptămâni.

 

Poți obține la fel de ușor și unt de arahide – alături de arahide și sare, vei mai avea nevoie de ulei de arahide, miere și scorțișoară.

 

Falafel

 

Deliciosul preparat libanez poate fi obținut foarte ușor acasă. Boabele de năut se lasă pentru aproximativ zece ore în apă, pentru a deveni moi, apoi pot fi aruncate în robotul de bucătărie, împreună cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, coriandrul, chimionul, sarea și puțină făină.

 

Pasta obținută se modelează apoi între palme în formă de bile, care se prăjesc în tigaie până când devin ușor crocante.

 

Gazpacho

 

Tot cu ajutorul unui robot de bucătărie poți face gazpacho, celebra supă de roșii (și alte legume) rece, pe care o gătesc spaniolii. Rețeta este simplă: legumele spălate, curățate (roșiile trebuie decojite în apă fierbinte și curățate de semințe) se adaugă în vasul robotului și se amestecă până când se obține o cremă.

 

Despre ce legume este vorba, pe lângă roșii? Castraveți, ardei gras, gogoșar, poate și ardei iute. Se adaugă ceapă, usturoi, două felii de pâine veche, sare, piper și oțet balsamic. Poftă bună!

 

Piure de cartofi dulci

 

Un preparat cremos, dar deloc gras și în plus, foarte gustos. Piureul de cartofi dulci poate fi obținut foarte simplu cu ajutorul robotului de bucătărie. Poți adăuga iaurt sau smântână slabă, sare și puțină zeamă de lămâie.

 

Alte idei despre cum poți găti la fel de rapid, simplu și sănătos găsești aici.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Iată și cum poți face maioneza de casa cu robotul de bucătărie

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton