Crede ca esti „doar atat de bun cat ultimul tau succes. Iar ultima lui mare performanta este castigarea, in 2009, a Cupei UEFA, la ultima editie inainte ca aceasta competitie sa se transforme in Europa League.
Are peste 40 de ani de fotbal, timp in care a jucat cu cei mai buni si apoi i-a pregatit pe cei mai buni. Este cel mai tanar antrenor al primei reprezentative, pe care a preluat-o pe cand avea 36 de ani.
Pe locul doi in acest clasament sui generis al celor mai tineri tehnicieni ai Nationalei se afla nimeni altul decat fiul lui, Razvan, devenit antrenor al echipei nationale a Romaniei la 40 de ani. Este, pur si simplu, Mircea Lucescu. Singura personalitate publica pe care, desi un mare fan, nu am putut-o intervieva. Am fost prea coplesita.
Stiti, v-am mai spus-o, imi place fotbalul. Mai mult, am crescut pe langa stadioane, caci tatal meu a fost o vreme arbitru pentru divizia C. In casa noastra povestile despre fotbal nu au lipsit niciodata, iar despre Mircea Lucescu, desi dinamovist (cand cresti in Drumul Taberei inveti ca nu exista nimic mai presus de Steaua), mi s-a spus mereu ca este „altfel. Se descurca la fel de bine pe teren si in fata microfoanelor, la interviuri, mergea la teatru, citea, asculta muzica clasica… Un fel de Superman al gazonului, ce mai!
Citeste continuarea articolului in numarul de aprilie al revistei VIVA!