Vedetele şi dependenţa de sex

.

Charlie Sheen a avut peste 5000 de partenere de sex. Russell Brand se culcă cu 80 de femei pe lună. Iar Tiger Woods şi-a înşelat soţia cu cel puţin o duzină de amante. Scuza lor? Sunt dependenţi de sex. Unii psihologi spun însă că această tulburare nu există şi că cei de mai sus sunt, pur şi simplu, infideli.

 


Când James Brown lansa hit-ul funk „Sex Machine, în 1970, nimeni nu a considerat că trebuie să ia versurile lui ad litteram. Era mai degrabă o invitaţie de a te bucura de viaţă, decât o laudă a propriei potenţe. În anii care au urmat însă, gigantul muzicii soul a arătat că ştie şi să profite de viaţă, şi să se descurce în dormitor. După trei căsnicii şi numeroase aventuri, Brown a recunoscut oficial că este tatăl a nouă copii – cinci băieţi şi patru fete. Şi, dacă nouă urmaşi pare deja mult, mare a fost uimirea tuturor când, imediat după dispariţia marelui cântăreţ în 2006, au apărut încă doisprezece pretendenţi la statutul de fiu/fiică a lui James Brown.


Cu toate acestea, nimeni nu l-a catalogat, în acele vremuri, drept un „dependent de sex. Asta pentru că acest concept a apărut prima dată abia în 1990, ca explicaţie a infidelităţilor lui Michael Douglas, care o înşela frecvent pe soţia sa, Diandra Luker. Tot Michael Douglas este prima celebritate internată într-un centru de reabilitare pentru a scăpa de tulburările hipersexuale. Se întâmpla în 1992. În următorii douăzeci de ani, numărul psihoterapeuţilor care se ocupă de dependenţa de sex a crescut în SUA de la 100 la peste 1500, aşa cum a crescut şi numărul celebrităţilor care se lovesc de această problemă. Deşi unii o cataloghează ca boală psihică, alţii sunt convinşi că e doar o scuză pentru bărbaţii şi, mai rar, femeile infidele.


 

 

Foto: Hepta

 

Citeşte continuarea în  numărul de septembrie al VIVA!