Rihanna - Carnavalul de la RiRi

 Florentina Liutic
.

Apanajul industriei pop sunt, între altele, cromatica excesivă și abundența accesoriilor, însă Rihanna (care va concerta luna aceasta la București) le-a demonstrat colegelor de breaslă că încă mai e loc de inovație. Noul album, „Anti', aduce o abordare desprinsă din viitor, dar și o problemă din trecut: Chris Brown.

 

Deși a fost lansat la începutul anului, cel mai recent album al Rihannei, „Anti, nu pare să-și fi epuizat toate surprizele. Cei care s-au grăbit să-l asculte, imediat după lansare, au rămas cu o senzație ciudată și un sentiment vag că tocmai au auzit o poveste pe care o mai auziseră la un moment dat. Câteva piese par a reaminti subtil de Chris Brown și seara dinaintea Grammy-urilor din 2009 când rapperul și-a agresat fizic iubita, lăsându-i răni vi­zibile și umilitoare. Însă melodia „Love On The Brain e diferită și face referire explicită către o iubire toxică, dar extrem de pasională („It beats me black and blue, but it f…s me so good / And I cant get enough). De altfel, chiar tatăl lui RiRi, Ronald Fenty, a mărturisit că „Love On The Brain este „o melodie pe care nu mi-e ușor s-o ascult, asta deși la un mo­ment dat – după episodul din 2009, spu­nea despre rapper că „va avea mereu un loc în familia noastră și în inima mea. El mă respectă, îmi spune «bătrâne», iar eu îl plac, în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat. E foarte talentat și liniștit.

 

CEL MAI DUREROS MOMENT

 

Când a aflat că fiica sa a fost bătută de cel care – culmea! – trebuia să fie primul care s-o protejeze, tatăl Rihannei se afla în casa familiei din Barbados, la 10 ore de zbor distanță față de L.A. „Îmi amintesc că m-a sunat unul dintre bodyguarzii ei și mi-a vorbit despre un grup de motocicliști care ar vrea să-i dea o lecție lui Chris pen­tru ceea ce i-a făcut fiicei mele. Eu eram extrem de furios, dar i-am spus să mă lase să mă gândesc câteva zile. În seara aia, eu voiam să-i dau o lecție, nu altcineva.

 

În ceea ce o privește, RiRi a avut nevoie de mai mult timp pentru a-și vindeca ră­nile – îndeosebi cele emoționale –, pentru a putea merge cu încredere mai departe și abia prin 2011, artista mărturisea că „e incredibil să vezi cum a reușit Chris să-și revină, deși lumea întreagă părea să-i fie împotrivă. Mie îmi place mult ce face el, muzical vorbind, sunt un fan. Evident, pentru o vreme am avut resentimente puternice față de el, din motive foarte bine cunoscute. Dar am reușit să las totul în urmă. Îmi răpea prea mult timp, era prea multă furie acolo. Acum chiar mă bucur pentru tot ce a reușit din punct de vedere profesional, declara Rihanna într-un interviu din 2011.

 

PERFECT BODY

În perioada în care „Umbrella-ella-ella devenise marca personală a Rihannei, cântăreața originară din Barbados se impunea ca un artist neconvențional, gata oricând să adopte stiluri – vesti­mentare sau vocale – nonconformiste. Pentru început, RiRi a renunțat la aerul de fată drăguță pentru o atitudine mai rock (Good Girl Gone Bad) și a dat pă­rul lung pe o tunsoare asimetrică, foar­te îndrăzneață. „După ce m-am tuns, totul s-a schimbat – stilul meu, muzica mea, mărturisea artista într-un interviu. Transformarea a fost însă naturală, iar Rihanna n-a apărut ca un produs confecționat și ambalat, gata pentru export. Motivul pare a fi unul simplu – „mi-am dat seama că îmi place corpul meu, chiar dacă nu e perfect, ca la carte. Mă simt foarte sexy. Pentru prima dată în viața mea, vreau să-mi păstrez formele. Tot ce mă interesează este să fiu tonifiată. Mă simt bine în pielea mea, sunt sănătoa­să, deci rămân așa cum mă vedeți.

 

BLACK MADONNA

Apropo de naturalețea cu care poartă cele mai excentrice coafuri și ținute, Rihanna s-a simțit mereu apropiată de Madonna, atât muzical, cât și ca stil vestimentar sau show-uri spectaculoase. De altfel, la un moment dat RiRi chiar a declarat că vrea să fie varianta „black a Madonnei, de la care s-a inspirat mai ales în anii de înce­put. „I-am urmărit evoluția, atât muzical, cât și în ceea ce privește hainele, costu-mele de scenă. Madonna s-a reinventat cu fiecare succes al ei și a rămas un reper în industria de entertainment.

Din fericire, vom avea și noi ocazia s-o vedem pe Rihanna dezlănțuindu-se pe 8 august, când va susține un concert deose­bit în cadrul The Anti World Tour 2016, turneu de promovare a celui mai recent album al ei, „Anti.

 

CLAUDIA COJOCEA Foto: HEPTA, NORTHFOTO

 

CFDA Fashion Awards, New York 2014CFDA Fashion Awards, New York 2014

 

 

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton