Editorialul lunii februarie 2018 - Luna protestelor

 Pirvu Cristina
.

În ciuda temperaturilor scăzute, spiritele sunt din ce în ce mai încinse. Acțiunile guvernării în privința fiscalității, justiției și economiei au scos în stradă mii de oameni nemulțumiți, în orașele mari din țară.

Recent, în social media mai mulți români și-au exprimat dorința de a emigra în cazul în care politicile abuzive continuă. O parte dintre așa numiții influenceri, taxați că nu participă la proteste și postează fotografii frumoase din deplasări în străinătate, au luat și ei poziție pe conturile de socializare.

Nici peste Ocean atmosfera nu este una tocmai calmă, unde sute de mii de persoane au luat parte la a doua ediție a Women's March. La un an de la învestitura lui Donald Trump, femeile prezente la protest au purtat pălării roz, ironizându-l pe președintele Statelor Unite. 600.000 de oameni au mărșăluit la Los Angeles, 200.000 le New York și alte sute de mii la Chicago, Washington și alte 200 de orașe, îndemnându-i pe americani să voteze pentru următoarele alegeri. Drept răspuns la vocea străzii, Trump a postat un mesaj pe Twitter prin care anunța că șomajul în rândul femeilor a scăzut datorită creșterii economice din ultimul an.

O altă componentă a protestului american a vizat campaniile #MeToo și #Time's Up, mai multe actrițe celebre susținând aceste cauze.

Și dacă americanii știu să se solidarizeze mai repede atunci când interesele comune o cer, este momentul să învățam și noi ceva din cultura lor civică. Putem începe exercițiul prin gesturi mici, refuzînd compromisuri care par minore, dar care pot avea repercusiuni pe termen lung. Să învățăm când și cum să spunem 'nu' și abia atunci vom fi liberi cu adevărat.

Exclusivități și articole interesante, propuneri de ultimă oră în materie de fashion și beauty găsiți în numărul de februarie al revistei Viva!, disponibilă în toate punctele de difuzare a presei.

Foto: Facebook

Luana Dăneţ

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton