Am stat de vorba la un moment dat cu un psiholog pe care l-am intrebat cum poate face fata cineva unui divort.
Cristina Stanciulescu Redactor-sef VIVA! |
Cum se poate trece de aceasta trauma? Si mi-a dat un raspuns la care nu ma asteptam: „divortul nu este o mai mare trauma decat cea provocata de traiul in comun a doi oameni care nu mai au ce sa-si spuna.
Atunci am inteles: nu esti obligat sa suferi alaturi de un om daca ai de ales sa suferi la fel fara el. Cu teoria pusa la punct, m-am intalnit cu Amalia Nastase, protagonista celui mai recent divort (inca nepronuntat) din lumea vedetelor. Stiam ca Amalia nu va face parada cu sentimentele ei si nici mie nu mi-a fost usor sa pun intrebari legate de acest episod din viata lor. (Uneori imi urasc meseria). Dar interviul a iesit bine (pag. 48) si sedinta foto semnata de Dana si Stéphane Ma¯tec a surprins exact starea de acum a Amaliei.
Despre divort, ca si despre singuratate, se poate vorbi in mai multe feluri. Cunosc oameni care au dat petreceri de divort, altii care, dimpotriva, au plans mult… Depinde cum, de ce si, mai ales, cum alegi sa te desparti. Din fericire omul nu iubeste doar o data in viata (spun specialistii), natura umana este inclinata spre indragostire, spre celalalt, chiar daca „dragostea nu dureaza decat 3 ani.
In fond, traim in cuplu pentru a ne simti bine, pentru a trece mai usor peste cele grele, nu pentru a le inmulti cu 2. Si, desi se spune ca acum e moda despartirilor, eu nu cred ca de data asta e musai sa fii in trend. Liberul arbitru, forta interioara, suferinta sau fericirea nu trebuie prezentate pe „catwalk-ul public pentru a fi aplaudate sau fluierate de lume.