Revin, ca si cuplu, in atentia noastra. Lucreaza impreuna – acum pentru o mare campanie umanitara – si isi traiesc in continuare povestea de dragoste ca la inceput. Este adevarat? Da. Cum fac? I-am intrebat. Ne-au raspuns ca de obicei: cu mare bucurie.
Andreea, cum de v-ati hotarat sa lucrati impreuna la aceasta campanie umanitara? Cum de s-a implicat Stefan in asta?
Asa cum s-a implicat de fiecare data cand l-am rugat sa imi fie alaturi si asa cum si eu o fac atunci cand el va avea nevoie de mine, pentru ca e normal sa ne sprijinim unul pe celalalt atunci cand putem. Daca tot m-ai intrebat asta, am sa lamuresc un lucru: am observat ca e un motiv serios de mirare de fiecare data cand facem ceva impreuna sau ne sprijinim reciproc, ba mai mult, in unele cazuri am citit in diverse publicatii chiar insinuari de genul „Andreea se afla in spatele acestei reusite a lui Stefan ori invers. Adica, vezi Doamne, lucrurile nu sunt asa cum par, pentru ca unul e in fata, dar „creierul povestii e cel din planul doi. (rade)
Pentru mine mirarea e alta: ce fel de cuplu e acela in care cei doi nu se ajuta atunci cand pot sa o faca?! Nu stiu altii cum sunt, dar eu prefer ideea de familie de moda veche, daca o pot numi asa. Nu exista nici o
indoiala asupra faptului ca atat eu, cat si Stefan, eram doi oameni cu cariere foarte bine conturate si sanatos cladite prin propriile forte dinainte de a deveni un cuplu, deci nu avem nimic de demonstrat in acest punct de vedere nimanui. Asadar, fiecare se descurca foarte bine individual, dar ne place sa avem si acele momente in care venim cu idei si cu fapte concrete unul in sprijinul celuilalt. Cred ca tocmai asta face diferenta intre un cuplu bine sudat si unul firav. Nu ma atrag deloc povestile de cuplu unde orgoliile sunt asezate mai presus de valorile comune.
Nu v-ati implicat doar profesional, ci si sentimental, ca parinti, in aceasta campanie…
Da, Stefan a intrat din acest an in campania mondiala „1 pachet‚ 1vaccin in calitate de artist si compozitor, iar faptul ca a avut incredere in mine si a vrut sa inregistram impreuna melodia campaniei e mai mult decat „un proiect comun. Va deveni si o amintire de suflet pentru noi ca mama si tata, un dar pentru copiii nostri, dar si pentru atatia copii si parinti care simt ca si noi si inteleg mesajul acestei campanii. Nu e putin lucru sa stii ca poti pune umarul la salvarea unor vieti. In acest moment, la fiecare 4 minute un copil moare in lume din pricina unei boli pentru care exista, paradoxal, de mai bine de 70 de ani, posibilitatea de prevenire: vaccinul antitetanos care costa doar cativa centi. Si totusi, atatia bebelusi isi pierd viata intr-o suferinta cumplita, pentru ca nu au acces la acest „lux. Sta in puterea noastra sa schimbam lucrurile, anul trecut Romania s-a situat pe primul loc in Balcani adunand bani in campanie pentru mai bine de 2 milioane de vaccinuri si, in paralel, pentru modernizarea maternitatilor din Romania. Asa ca avem motive sa continuam cu speranta ca pana in 2012 tetanosul va fi doar o amintire in intreaga lume – spun asta pentru ca eradicarea bolii este scopul final al campaniei „1 pachet‚ 1 vaccin.
Citeste continuarea articolului in numarul de mai al revistei VIVA!