Rețetă de vinete umplute cu carne tocată

.

Rețetă de vinete umplute cu carne tocată. Următorul fel de mâncare se potrivește perfect lângă o salată sau îl poți savura simplu. Indiferent cum îl servești, gustul și aroma te vor cuceri!  

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Vinetele sunt din abundență în piețe și în supermarketuri. Dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai pregătești, ele te vor scoate oricând din încurcătură. Încearcă! 

Citește și: 10 rețete de smoothie ideale pentru vară

Citește și: Rețetă de tartă cu lămâie și cocos

Citește și: Rețetă de chiftele de dovlecei cu mărar și usturoi

Citește și: Rețetă dulceață de lapte.Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Rețetă de vinete umplute cu carne tocată. Ingrediente 


  • 4 vinete (2 kg)
  • 750 g carne tocată, după preferință 
  • 180 ml supă sau apă 
  • 1-2 conserve roșii tocate
  • 2 cepe 
  • 2 linguri ulei vegetal, plus pentru uns  
  • 1 linguriță bulion 
  • 1 ardei iute, opțional 
  • 3 căței de usturoi
  • 100 g parmezan ras 
  • verdeață proaspătă 

Rețetă de vinete umplute cu carne tocată. Mod de preparare

  • Încinge uleiul într-un vas și sotează ceapa tocată împreună cu usturoiul mărunțit. Lasă la foc mic, 4-5 minute, până începe să se înmoaie. 
  • Adaugă carnea tocată, amestecă și mai lasă pe foc alte 5-6 minute sau până când carnea își schimbă culoarea. 
  • Toarnă bulionul, roșiile din conservă, supa sau apa și ardeiul iute tocat, dacă dorești. Acoperă cu un capac și lasă să fiarbă o jumătate de oră, amestecând ocazional, până ce lichidul a scăzut. 
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. 
  • Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și așază vinetele spălate și uscate. Înțeapă-le cu o furculiță, din loc în loc, apoi le stropești cu puțin ulei. Dă tava la cuptor pentru 40-45 de minute, până s-au înmuiat. Lasă-le la răcorit. 
  • Taie vinetele în jumătate, pe lungime. Scoate miezul, apoi îl vei toca mărunt. 
  • Amestecă, într-un bol, miezul de la vinete cu carnea tocată și verdeață proaspătă mărunțită. Așază, din nou, vinetele în tavă, le umpli cu compoziția obținută, presară parmezanul și vei pune tava la cuptor pentru 20 de minute. 
  • Servește vinetele calde. 

Sursă foto: Profimedia