Rețetă de vinete pane de post. Atunci când nu știi ce să gătești pentru tine și familia ta, această rețetă poate fi soluția! Este un preparat delicios, foarte ușor de pregătit, care necesită doar 4 ingrediente. Cu atât mai mult, aceast mod e preparare al vinetelor poate fi salvarea ta atunci când nu îți dorești să petreci foarte mult timp în bucătărie.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Vinetele fac parte din categoria acelor legume pe care le poți consuma sub foarte multe forme. Atunci când îți dorești ceva ușor, rapid și delicios, poți apela cu încredere la această rețetă de vinete pane de post. Vor fi adorate de întreaga familie!
Citește și: Rețetă de ghiveci de legume cu vinete.Ușor de preparat!
Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite
Citește și: Rețetă de supă cremă de dovleac copt.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă de clătite americane.Te vei îndrăgosti de ele!
Rețetă de vinete pane de post – Ingrediente
- 2 vinete
- usturoi pudră
- pesmet
- sare, piper
Rețetă de vinete pane de post – Mod de preparare
- Ne vom ocupa prima dată de vinete. Acestea trebuie spălate și curățate bine, apoi tăiate rondele. Acestea nu trebuie să fie extrem de groase, ci de dimensiuni medii.
- Vom lua un bol în care vom amesteca pesmetul împreună cu pudra de usturoi. Nu te concentra prea mult asupra cantităților! Nu există gramaje exacte la această rețetă. Dacă preferi în mod special usturoiul, atunci adaugă mai multă pudră, iar dacă nu îți place foarte mult, poți adăuga mai puțin. Tot acum vom adăuga și sarea, dar și piperul. Cu atât mai mult, dacă ai vreo mirodenie preferată, acesta este momentul în care vei personaliza rețeta.
- Rondelele de vinete vor fi trecute prin amestecul obținut anterior.
- Dacă vrei să le prăjești, atunci le vei pune pe rând într-o tigaie cu ulei încins. Dacă le preferi coapte, le poți pune la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, potrivit rețete.unica.ro.
Sursă foto: Shutterstock