Varză călită de post. Cea mai simplă rețetă

 Oana Pantazi
.

Suntem în perioada postului, iar una dintre cele mai simple rețete este cea de varză de post. Iată o rețetă inedită care îi satisface și pe cei mai pretențioși gurmanzi și care vă va face să nu simțiți nevoia de carne în mâncare!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Se apropie Paștele, iar în această perioadă mulți dintre noi consumă varză, cartofi, dar și alte leguminoase pline de nutrienți care înlocuiesc cu succes carnea. Și pentru că, aparent, mâncărurile fără proteină animală nu sunt la fel de gustoase, iată o modalitate de a prepara o varză de post extrem de gustoasă!

Rețetă de varză călită de post

Invitat în cadrul emisiunii Star Matinal, la Antena Stars, chef Mino a gătit o delicioasă varză de post, care nu doar că se prepară repede, ci este și extrem de gustoasă. Care este unul dintre secretele acesteia? Cunoscutul chef a folosit atât varză crudă, cât și varză murată (care aduce și probiotice), ce va da mâncării un gust special. Iar la final, totul se servește cu mămăligă, evident.

Cantități rețetă varză călită

  • Varză albă (80%)
  • Ceapă albă
  • Morcov
  • 1 ardei kapia
  • 4 roșii
  • Suc de roșii
  • Varză murată (20%)

Citește și: Salată de năut. Cea mai bună rețetă de post

Citește și: Iahnie de fasole. Cea mai bună rețetă de post

Citește și: Plăcinte cu cartofi și mujdei de usturoi. Rețetă de post

Cum se prepară cea mai gustoasă varză călită

Varza crudă și legumele se toacă mărunt și se călesc puțin, apoi varza se lasă la cuptor timp de 40 de minute, până scade. Din roșii se face un suc (sau puteți adăuga suc de roșii cumpărat), în care se adugă puțin zahăr, pentru a-i scădea aciditatea.

După ce se scoate varza din cuptor, se adaugă sucul de roșii și se amestecă bine, după care recipientul se introduce din nou la cuptor, pentru 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

Varza murată va da preparatului o savoare specială, amintind de preparatele de Crăciun. Și în afara faptului că este extrem de gustoasă, nu ocnține multe calorii.

Vezi și Balmoș – ce este și unde se face

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton