Rețetă tort de post fără coacere. Simplu de făcut!

 Martin Lorena
.

Rețetă tort de post fără coacere. Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, însă nu ai foarte mult timp de petrecut în bucătărie, alege această rețetă. Ba mai mult, el nu conține ingrediente precum ouă, lapte sau brânză, motiv pentru care poate fi consumat inclusiv în perioada postului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

De câte ori ți s-a întâmplat să vrei să mănânci ceva dulce în perioada postului și să nu ai foarte multe opțiuni? Pentru astfel de momente, noi îți prezentăm o rețetă extrem de simplă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, nu necesită mult timp în bucătărie și nu are nevoie de coacere.

Citește și: Rețetă de pateu de ciuperci și caju de post

Citește și: Rețetă cozonac de post.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă de vinete și dovlecei cu usturoi la cuptor

Citește și: Rețetă sarmale de post mănăstirești cu nucă

Rețetă tort de post fără coacere – Ingrediente

  • un kg biscuiți populari;
  • 100 g cacao; esență rom;
  • 100 g stafide;
  • 100 g merișoare;
  • 100 g coacaze;
  • 250 g rahat;
  • 5 linguri nucă de cocos;
  • 500 g margarină;
  • 500 g ciocolată menaj;

Ingrediente pentru sirop:

  • 400 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente pentru decor

  • 2 tablete ciocolată de post;
  • Bomboane din zahăr

Rețetă tort de post fără coacere – Mod de preparare

  1. Rupe biscuiții cât mai mărunt într-un vas mare. Adaugă peste ei cacao și nuca de cocos și amestecă foarte bine.
  2. Într-un alt bol, pune fructele, 3-4 linguri de apă și o sticluță de esență de rom. Lasă-le la hidratat câteva minute, apoi adaugă-le peste vasul cu biscuiți.
  3. Taie rahatul în cubulețe și adaugă-l peste compoziția obținută anterior și amestecă totul foarte bine.
  4. Pune într-o crăticioară 400 ml de apă, două linguri de zahăr și zahărul vanilat, apoi lasă-le să fiarbă la foc mediu, până se obține un sirop.
  5. Siropul obținut îl vei turna peste compoziția obținută din biscuiți.
  6. Separat, pe baie de aburi, se topește ciocolata de post și margarina.
  7. Când sunt topite, se adaugă peste amestec și se frământă până se cuprinde bine toată compoziția.
  8. Compoziția se întinde într-o tavă și se lasă la rece.
  9. Pentru decorarea tortului, se vor topi două tablete de ciocolată și se va orna cu bomboane de zahăr, potrivit Libertatea.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton