Tocăniță de varză cu cartofi. Rețetă de post

.

În perioada postului, e bine să consumăm multe legume și fructe, astfel încât organismul să își poată lua toți nutrienții de care are nevoie. În plus, avem o mulțime de legume bogate în carbohidrați și vitamine, care sunt sățioase și delicioase. Tocănița de varză și cartofi este o rețetă de post ideală pentru o masă rapidă și gustoasă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Pentru această rețetă de post nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai prin casă. Încearcă această tocăniță de care te vei îndrăgosti imediat.


Ingrediente pentru tocăniță de varză cu cartofi. Rețeta de post

  •  1 varză medie
  •  500 g cartofi
  •  2 cepe medii
  •  1 morcov
  •  5 căței de usturoi
  •  150-200 ml sos de roșii
  •  2 frunze de dafin
  •  sare, boia, cimbru, rozmarin și piper după gust

Rapidă, ușoară, sănătoasă, sățioasă și super gustoasă. O mâncărică perfectă pentru zilele de post sau pentru cele în care nu vrei să gătești cu carne. 

Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert.


Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit.

Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii.

Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.