Rețetă de tocăniță de praz cu pui. Atunci când vrei să gătești ceva sănătos, gustos și care să nu necesite mult timp în bucătărie, această rețetă poate fi soluția ideală. Este un preparat pe care oricine îl poate găti în doar câteva zeci de minute și de care se va bucura toată familia!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Atunci când nu știi ce să le mai gătești celor dragi, încearcă ceva cu totul inedit. Această tocăniță este alegerea ideală în momentele în care ți-e poftă de ceva gustos și sănătos, însă nu dorești să petreci mult timp în bucătărie. Cu atât mai mult, această rețetă va fi apreciată de toată familia.
Citește și: Rețetă ciorbă de pește somn.Ușor de făcut acasă
Citește și: Rețetă de vinete umplute cu ciuperci.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de conopidă în saramură pentru iarnă
Citește și: Rețetă de Sangria.Perfectă pentru tine și prietenii tăi!
Rețetă de tocăniță de praz cu pui – Ingrediente
- 1 kg carne de pui,
- patru bucăţi praz
- un ardei roşu
- doi morcovi
- patru linguri făină
- două linguri pastă tomate
- două linguri ulei
- o legătură mărar
- sare
- piper
Rețetă de tocăniță de praz cu pui – Mod de preparare
- Ne vom ocupa prima dată de carne. Aceasta se spală și se pune la fiert.
- Legumele se spală, se taie rondele pe rând și se pun la fiert alături de carne. Se lasă pe foc aproximativ 30 de minute.
- Separat, se va face un sos. Se adaugă făina, două linguri de pastă de tomate, două linguri de ulei și o cană cu apă.
- Sosul obținut se adaugă peste carnea și legumele puse la fiert. Se mai lasă la foc 30 de minute.
- Când este gata, se pune mărarul și se servește cu ardei iute, potrivit Libertatea.
Sursă foto: Shutterstock