Tocăniță de ciuperci. Rețetă de post

.

Pentru că în curând vine toamna și putem încerca mâncăruri mai speciale, care necesită mai multă gătire și timp în bucătărie, îți prezentăm o rețetă de tocăniță cu ciuperci. Este o rețetă de post, însă nici nu vei observa că este fără carne. Tocănița de ciuperci poate fi făcută cu mai multe tipuri de ciuperci, în funcție de preferințe. Se poate servi cu mămăliguță și mult mărar tocat fin deasupra. Este un deliciu!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Pentru tocăniță de ciuperci ai nevoie de:

  • 500 de grame de ciuperci proaspete: ciuperci champinon, pleurotus, ciuperci brune, hribi, etc.
  • 2 cepe potrivite
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 ardei gras mare
  • 3 linguri de ulei
  • 150 ml. de passata de roșii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 1 linguriță boia dulce
  • sare și piper 

Mod de preparare tocăniță de ciuperci:

Pentru început, curăță și spală toate legumele. Toacă ciupercile, ceapa și usturoiul. Ardeiul taie-l cubulețe. Încinge o tigaie adâncă la foc mediu și adaugă uleiul, apoi ceapa, usrturoiul și sare și piper. Gătește cam 3 minute.

Chef Florin Dumitrescu și-a lansat o carte de povești culinare: „Gătește cu mine’

Apoi, adaugă ardeiul și călește totul până se înmoaie legumele.

Acum, adaugă ciupercile și lasă-le să își lase zeama și apoi să scadă din volumul lor. După ce s-au gătit ciupercile, adaugă passata de roșii și fierbe totul încă 10 minute.


Pune condimente și apoi pătrunjelul și mărarul foarte fin tocate.

 Linge-te pe degete savurând această tocană de legume!

Poți servi cu mămăligă sau cartofi la cuptor. Poftă bună!

Dacă îți plac ciupercile, află totul despre ghebe și cum să faci zacuscă din ele