Rețetă de tocăniță de cartofi de post. Deja am intrat în postul Crăciunului, motiv pentru care gospodinele încep să se întrebe ce să gătească pentru familiile lor. Atunci când nu dispui de foarte mult timp pentru a-l petrece în bucătărie, dar îți dorești să prepari o mâncare delicioasă, pregătește această rețetă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Tocănița de cartofi este una dintre mâncărurile care îmi amintește de copilărie. Aceasta se pregătește extrem de ușor, nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și ai nevoie de doar câteva ingrediente. Iată cât de repede va fi gata!
Citește și: Rețetă prăjitura Durerea.Cum prepară Andra desertul preferat al lui Măruță.
Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu ton și cașcaval
Citește și: Rețetă de prăjitură Intercontinental, cu nucă de cocos
Citește și: Rețetă de ciorbă a la grec.Ușor de făcut!
Rețetă de tocăniță de cartofi de post – Ingrediente
- 5-600 g cartofi
- O ceapa mare (cam 120 grame)
- Sare
- O lingurita rasa de piper
- 160 g suc de rosii concentrat
- 2-3 linguri de ulei
- Putin patrunjel tocat
Rețetă de tocăniță de cartofi de post – Mod de preparare
- În primă fază ne vom ocupa de ceapă. Aceasta se curăță, se spală și se toacă mărunt. Vom avea nevoie de ea imediat!
- Cartofii se curăță bine, se spală și se taie în cubulețe de mărime medie.
- Într-o tigaie se pune uleiul și se adaugă ceapa. Aceasta se lasă câteva minute la călit.
- Când ceapa este călită, se adaugă cartofii tăiați în cubulețe egale, sosul de roșii și apă cât să îi acopere.
- Acestea se lasă toate la fiert, amestecând din când în când.
- Se condimentează după gust și se servește cu pătrunjel tocat, potrivit PlayTech.
Sursă foto: Shutterstock
Cel mai nou VIDEO