Tiramisu cu fructe de pădure. Cea mai simplă rețetă

.

Cu toții am mâncat clasicul tiramisu cu cafea și cremă de mascarpone, dar ce zici de tiramisu cu fructe de pădure? Este un desert ideal pentru primăvară, delicios, plin de fructe proaspete și cu un gust de care te vei îndrăgosti la prima degustare. Iată cea mai simplă rețetă!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Pentru rețeta de tiramisu cu fructe de pădure ai nevoie de:


– 400g piscoturi
– 500g mascarpone
– 4 oua
– 100g zahar pudra
– 5 linguri zahar
– un praf de sare
– 500g afine
– 500g zmeura
– 500g visine sau cirese
– 750ml suc de fructe de padure (facut din sirop sau gata preparat)

Intr-o tava mare, tapetata cu folie alimentara, se pun piscoturile inmuiate in sucul de fructe. Pentru crema se prepara ouale, albusurile batute spuma cu zaharul si sarea. Spuma de albusuri trebuie sa fie foarte tare. Apoi se mixeaza mascarpone cu galbenusurile si zaharul pudra pana devine o crema omogena. In crema de galbenusuri se incorporeaza albusurile batute spuma.


Citește și: Cine este Marius Crăciun de la Survivor. Ce dramă ascunde noul Războinic

Citește și: Bianca Drăgușanu pleacă în SUA, în plin scandal cu Alex Bodi: „O să merg la un casting

Citește și: Îl mai ții minte pe Marius Crăciun, câștigătorul de la Ferma? Cum a cheltuit banii și cu ce se ocupă la un an de la câștigarea concursului

Peste primul strat de piscoturi se pune jumatate din crema si jumatate din cantitatea de fructe. Apoi urmeaza un al doilea strat de piscoturi imbibate in suc de fructe de padure, inca un strat de crema si restul de fructe.

Daca fructele de padure sunt foarte acrisoare, puteti sa pudrati tiramisu cu zahar pudra vanilat inainte de servire. E recomandat sa tineti prajitura la fridiger inainte de a o consuma. Pofta buna!


Dacă ești interesat de beneficiile fructelor, vezi ce proprietăți au fructe exotice precum kumquats, jackfruit sau litchi!