Tiramisu cu coacăze. Cea mai gustoasă rețetă

.

Rețetă de tiramisu cu coacăze. Tiramisu este una dintre cele mai gustoase prăjituri. Pe lângă acest lucru, cu toții știm că se prepară foarte ușor. De data aceasta, venim cu o variantă de tiramisu mai de vară, cu un gust dulce acrișor datorită coacăzelor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de tiramisu cu coacăze. Cine nu adoră această prăjitură, nu-i așa? Ei bine, de data aceasta, vă recomandăm rețeta de tiramisu cu coacăze. Gusturile dulce și acrișor se armonizează perfect, iar această rețetă va fi curcubeu pe cerul gurii. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.


Citește și: Rețetă de cartofi umpluți cu carne.Se prepară foarte ușor

Citește și: Rețetă de bulion.Delicios și ușor de preparat

Citește și: Rețetă de pandișpan cu vișine.Un desert delicios

Citește și: Rețetă de mâncare de vinete cu usturoi.Ieftină și rapidă

Rețetă de tiramisu cu coacăze – Ingrediente

– 500 g pișcoturi

– 400 g coacăze

– 250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă
posibil)

– 250 g mascarpone (la temperatura camerei)

– 3 linguri de zahăr

– 2 fiole esență de vanilie


– 1 fiolă esență de lămâie

– 350 ml limonadă (zeama de la o lămâie + 3 lingurițe de zahăr vanilat+ 280 ml apă călduță)

Rețetă de tiramisu cu coacăze – Mod de
preparare

1. Pentru început, alege un bol mediu și pune
coacăzele. Toarnă peste fructe o lingură de zahăr și zdrobește-le ușor.


2. După care, cu ajutorul unui mixer, bate
smântâna, restul de zahăr și vanilia până vei obține o spumă tare și omogenă.

3. Apoi, adaugă treptat mascarpone și amestecă
până la omogenizare.

4. Ulterior, încorporează cu ajutorul unei
spatule, cu mișcări lente și largi, coacăzele. Să nu daugi toate coacăzele. Mai
păstrează sirop și câteva fructe pentru decor.

5. După care, stoarce lămâia, combin-o cu zahărul vanilat și esența de lămâie și diluează cu apa călduță, potrivit retete.unica.ro.


6. Apoi, este timpul să înmoi pișcoturile în
limonadă și să le pui pe fundul tăvii. După care, pune jumătate din crema
obținută peste pișcoturi. După ce ai întins crema, mai pune un strat de
pișcopuri, apoi cealaltă jumătate de cremă peste.

7. În sfârșit, decorează cu coacăzele și
siropul pe care le-ai păstrat anterior.

Poftă bună!

Sursa Foto: shutterstock.com